Στην κάθετη γευσιγνωσία δοκιμάσαμε 6 χρονιές της λευκής ετικέτας Όβηλος, ξεκινώντας από την πιο τελευταία, αυτή του 2008, καθώς και 10 χρονιές της ερυθρής ετικέτας Κτήμα Γεροβασιλείου, ξεκινώντας από το 2003 και φτάνοντας ως το 1992. Τα ερυθρά ήταν εμφιαλώσεις σε φιάλες magnum, γεγονός που έκανε τη δοκιμή ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
Ακολούθησε δείπνο αφιερωμένο (και) στην Τσικνοπέμπτη με πολυ εκλεκτά εδέσματα, για το οποίο θα σας πω (με φωτογραφίες) σε ξεχωριστό post.
Η αρκετά λεπτομερής αφήγησή μου σχετικά με την πολύ σημαντική αυτή κάθετη γευσιγνωσία έχει αναρτηθεί (στα Αγγλικά) στο περίφημο Γαλλικό blog MTonVin (λογοπαίγνιο που σημαίνει "Αγάπα το Κρασί σου"), που αποτελεί εδώ και χρόνια την εξαιρετική δουλειά μίας ομάδας διακεκριμένων οινογράφων από τη Γαλλία και τον υπόλοιπο κόσμο - ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο φίλος μου και έγκριτος Γάλλος οινογράφος Daniel Berger. Όταν μίλησα στον Daniel - ο οποίος αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και το Ελληνικό κρασί - για την εκδήλωση αυτή, μου έκανε τη μεγάλη τιμή να μου ζητήσει να αναρτήσω τις εντυπώσεις μου στο φοβερά ενδιαφέρον blog της ομάδας του. Η τιμή για μένα είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς μου έχει ζητηθεί να συμμετέχω τακτικά στην ομάδα, στέλνοντας ανταποκρίσεις και νέα από την Ελλάδα και το Ελληνικό κρασί.
Για να διαβάσετε την ανάρτησή μου στο MTonVin σχετικά με την κάθετη γευσιγνωσία της περασμένης Πέμπτης από το Κτήμα Γεροβασιλείου, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό εδώ το link.