"Μόλις μπείτε στο ελικόπτερο στείλε SMS. looool!"

Τρέμετε κακοποιοί! τώρα οι αρχές σας κόβουν το ανώνυμο κινητο! Χα! Πόσο καιρό νομίζατε ότι θα τη γλιτώνετε; Τώρα, αν όλα πάνε καλά, θα γυρίσουμε στην παλιά καλή εποχή προ κινητών που, ως γνωστόν, δεν υπήρχαν αποδράσεις... 
Και η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθεί και Τρίτη φορά το φιάσκο στις φυλακές, καθώς όπως φαίνεται, σχεδιάζει να ξανασυλλάβει τον Παλαιοκώστα.

Συσκέψεις επί συσκέψεων ακολούθησαν τη νέα τιμητική αποχώρηση των Παλαιοκώστα από τις φυλακές. Τα καλύτερα μυαλά της κυβέρνησης ένωσαν τις δυνάμεις τους και πρότειναν μέτρα ώστε να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του.

Και κατέληξαν.

Πρέπει, λένε, να αρθεί η ανωνυμία στα καρτοκινητά τηλέφωνα, στις κάρτες sim δηλαδή που αγοράζει κανείς από το περίπτερο. Καταπληκτική ιδέα! Έτσι όλα τα εγκλήματα θα σταματήσουν δια μιας- και κυρίως οι αποδράσεις από τις φυλακές. Γιατί ως γνωστόν, όταν δεν είχαμε κινητά, αποδράσεις δε γινόντουσαν.

Αναρωτιόμουν γιατί αυτή η φοβερή ιδέα δεν είχε περάσει νωρίτερα από το μυαλό των αρμοδίων. Μήπως γιατί έχει πρόβλημα υλοποίησης; Ε, όχι δα και πρόβλημα να αναγκάζεις τους εφήβους να αγοράζουν κάρτες με… την ταυτότητά τους, την οποία θα ελέγχει ο περιπτεράς! Όχι και πρόβλημα να καταγραφούν τώρα 13 εκατομμύρια «αδέσποτοι» τηλεφωνικοί αριθμοί!

Προφανώς, μια τέτοια ιδέα δεν έχει έως τώρα ενσωματωθεί στην επιχειρησιακή γκάμα των αρχών γιατί της έλειπαν οι πρόσφατες εμπειρίες που την οδήγησαν στις σωστές αυτές αποφάσεις.

Αργήσαμε λίγο, αλλά…

Η άλλη είδηση που με εντυπωσίασε έρχεται από την Αυστραλία. Αυστραλός γερουσιαστής ισχυρίστηκε ότι "τα διαζύγια βλάπτουν το περιβάλλον". Η λογική πίσω από αυτό το απόφθεγμα είναι απλή. Οι χωρισμένοι κατοικούν σε μεγαλύτερα αναλογικά σπίτια, κάνουν μεγαλύτερη κατανάλωση σε ενέργεια νερό κλπ και δημιουργούν περισσότερα απορρίμματα.

Ως σκέψη και συμπέρασμα, παράλογο δεν είναι. Μάλιστα δίνει και επιχειρήματα στο εγκαταλειπόμενο σύζυγο: «Καλά ρε Τζένη; Βαστά η καρδιά σου να μεγαλώσει το αποτύπωμα άνθρακα; Ε;»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v