Για πάντα στο (κινέζικο) λιμάνι!

Εσείς, αν έπαιζε ο Ολυμπιακός και την ίδια ώρα συνεδρίαζε η επιτροπή για την πώληση των προβλητών 1 και 2 της ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, που θα προτιμούσατε να ήσαστε; Φαντάζομαι την απάντηση, αλλά εσείς δεν είστε βουλευτές. Σωστά;    
Σύμφωνα με έγκυρες γεωοικονομικοπολιτικές αναλύσεις, η Κίνα, για να επικρατήσει ως η νέα οικονομική υπερδύναμη, θα πρέπει να δημιουργήσει «βάσεις» στο υπογάστριο της δυτικής Ευρώπης και κοντά στα πετρελαϊκά αποθέματα της Μέσης Ανατολής.

Άρα- τουλάχιστον θεωρητικά- τα ελληνικά λιμάνια (Πειραιάς και Θεσσαλονίκη ή αλλιώς ΟΛΠ και ΟΛΘ), για τα οποία από καιρό η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται να πουλήσει στους Κινέζους, είναι κομβικής σημασίας για την αυριανή ροή του παγκόσμιου πλούτου.

Το γεγονός αυτό φάνηκε πως δεν ήταν ικανό να συγκινήσει τους βουλευτές- μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου- τουλάχιστον όχι περισσότερο από την ευρωπαϊκή προσπάθεια του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού.

Βλέπετε, η άστοργη μοίρα τα έφερε έτσι ώστε την ίδια ώρα που διεξάγετο η συνεδρίαση της Επιτροπής για την κύρωση της συμφωνίας παραχώρησης της διαχείρισης των προβλητών 1 και 2 της ΟΛΠ στον κινεζικό κολοσσό COSCO έπαιζε και ο «θρύλος» στην Ευρώπη.

Μπορεί η τελικώς η προσπάθεια του πρωταθλητή μας να κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, αλλά δυστυχώς η έκβαση αυτή δεν ήταν γνωστή όταν οι βουλευτές- μέλη της επιτροπής κλήθηκαν προ της έναρξης της συνεδρίασης να αποφασίσουν κατά πόσον θα παραβρεθούν σε αυτήν ή θα υποβάλουν τα σέβη τους στο «ναό» (Καραϊσκάκη).

Και βέβαια στην πραγματικότητα δεν υπήρχε (ποτέ δεν υπήρξε!) καν δίλημμα! Τα μέλη της επιτροπής φόρεσαν τα κασκόλ τους ή παρήγγειλαν τις πίτσες τους και άφησαν τους .. αρμόδιους να χειριστούν τα βαρετά θέματα.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, βρέθηκε «εμφανώς ενοχλημένος» να συνεδριάζει με ένα βουλευτή από τη ΝΔ, ένα από το ΠΑΣΟΚ και ένα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να κάνεις υπουργέ μου; Εϊναι θέμα προτεραιοτήτων. Γιατί, εσύ αν ήξερες πόσοι τελικά θα ήταν εκεί, εκεί θα ήσουν;     
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v