Αλίκη + Σωκράτης= L.F.E.

Τι δουλειά έχουν ο Αρχιμήδης με το Μάρκο Βαμβακάρη και ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος με το Θανάση Βέγγο; Μα, τι άλλο; είναι συνυποψήφιοι για να ανακηρυχθούν οι "Μεγαλύτεροι Έλληνες"!  
Έπεσε στην αντίληψή μου μια δημοσκόπηση για τους «Μεγάλους Έλληνες» που οργανώθηκε από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι του Σκάι στα πρότυπα της αντίστοιχης δράσης του αγγλικού BBC.

Το σχέδιο του σταθμού είναι μετά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε προ μηνών, να ανακοινωθούν οι 100 δημοφιλέστεροι ή εν πάση περιπτώσει «μεγαλύτεροι» Έλληνες, να παρουσιαστούν οι 50 πρώτοι, οι δέκα πρώτοι και τελικά να παρουσιαστεί το «νούμερο 1».

Να πω επί της αρχής ότι αυτές οι ψηφοφορίες μού φαίνονται λίγο «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», αλλά ας όψεται η τηλεθέαση και η σχεδόν παιδική αγάπη του κοινού για συγκρίσεις, ακόμη και όταν αυτές είναι «μήλα με πορτοκάλια», όπως μας έλεγαν στο σχολείο.

Και το να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια δεν έχει κατ΄ αρχήν κατι αρνητικό. Το πρόβλημα είναι όταν προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα από τέτοιες συγκρίσεις.

Το ανωτέρω δόγμα αποδεικνύεται και στα αποτελέσματα της έρευνας του Σκάι όπου στους πρώτους 100 Έλληνες βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, τα εξής υπέροχα ζευγάρια: Θεόδωρος Αγγελόπουλος- Άγνωστος Στρατιώτης, Ευρυπίδης- Θοδωρής Ζαγοράκης, Κοσμάς ο Αιτωλός- Λάκης Λαζόπουλος, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα- Νίκος Γκάλης και (ήχοι από τύμπανα…) Αλίκη Βουγιουκλάκη- Σωκράτης!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v