Θα πέσουν "καντήλια"

Ο Αρχιεπίσκοπος αρχίζει τις πιέσεις προς την Κυβέρνηση να αποφασίσει "με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει". Και αυτή, τι κάνει; Εύχεται να έχει ξεχάσει ο κόσμος το Βατοπαίδι για να βρεθεί στις ιερές αγκάλες ή τσιμπά ψηφαλάκια από τον Γιώργο παίζοντάς το προοδευτικότερη του "προοδευτικού;".         
Όπως συχνά έχουμε επισημάνει- η αλήθεια είναι όχι πρώτοι- δεν είναι δυνατόν να έχει κάποιος για πολύ καιρό τα δύο του πόδια σε δυο βάρκες.

Αυτό φαίνεται να διαπιστώνει για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση με αφορμή τυπικά τη διδασκαλία των θρησκευτικών, αλλά ουσιαστικά τη σχέση της με την εκκλησία.

Ο χαμηλών τόνων αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από την Κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη θέση της σχετικά με το κατά πόσον είναι ή όχι υποχρεωτικό το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία- προφανώς επειδή έχουν πυκνώσει οι περιπτώσεις των μαθητών που ζητούν και παίρνουν εξαίρεση.

Το θέμα μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Η τωρινή κυβέρνηση έχοντας την εμπειρία του τι στοίχησε στην Κυβέρνηση Σημίτη η μάχη για τις ταυτότητες καλόπιασε την εκκλησία από νωρίς. Η ερωτική τους σχέση εξελισσόταν αρμονικά μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Εκεί, η πολιτική αυτοσυντήρηση επέβαλε τη λήψη αποστάσεων από τους άλλοτε στοργικούς κόλπους της εκκλησίας. Το θέμα όμως ξεχάστηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει τα πρώτα δειλά βήματα της επανεμφάνισης στο προσκήνιο. Και απαιτεί ξεκαθάρισμα.

Όχι βέβαια για το αν τελικά είναι υποχρεωτικά τα θρησκευτικά στα σχολεία, αλλά για το αν «είστε μαζί μας ή εναντίον μας».

Και δε νομίζω ότι με τις εκλογές εν όψει είναι ό,τι καλύτερο για την κυβέρνηση να αποφασίσει τώρα αν θέλει να πάρει ψήφους από τον Γιωργάκη επιδεικνύοντας ανανεωτικό- προοδευτικό προφίλ ή να χάσει την υποστήριξη της γραίας που δεν αφήνει εσπερινό για εσπερινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v