Κατούρα να φύγουμε

Ο νέος εφιάλτης του ελληνικού στρατεύματος ακούει στο όνομα... "κατούρημα"! Αν συνεχίζουν να ελέγχουν τους φαντάρους για λήψη "ναρκωτικών" (της κάνναβης συμπεριλαμβανομένης) θα μείνουν μόνο με τους μονιμάδες. Αυτό εννοούν με τη σκοπούμενη μείωση της θητείας;  
Ποια είναι η νέα μάστιγα που θερίζει τις τάξεις του ελληνικού στρατεύματος; Μα, τι άλλο; Η νεοεισαχθείσα εξέταση ούρων για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το μακρύ αυτί του Ιοβόλου, το οποίο ενίοτε φτάνει και μέχρι τη Θράκη, έμαθε τα χαΐρια της εξ αναβολής σειράς φαντάρων που παρουσιάστηκαν για το υπόλοιπο της θητείας τους την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του υπουργείου Άμυνας, λοιπόν, όσοι παρουσιάζονται θα υποβάλλονται σε τεστ ούρων, όπου θα διαγνώσκεται το κατά πόσον έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή όχι.

Προφανώς στις οδηγίες του υπουργείου προβλέπονταν πως όσοι βρεθούν θετικοί θα αποπεμφθούν από τις τάξεις του ένδοξου ελληνικού στρατού- προς ατυχία τους όχι δια παντός, αλλά για έξι μήνες.

Τι γίνεται σε άλλες περιοχές δε μπορώ να πω γιατί δεν έχω εικόνα. Πάντως, από τους 170 που παρουσιάστηκαν στην ως άνω ακριτική περιοχή της Ελλάδας τη Δευτέρα που μας πέρασε, οι 130 αποπέμφθησαν!

Στα δυσμενή αποτελέσματα συντελεί προφανώς ότι στον ελληνικό στρατό, κατά την κείμενη βεβαίως νομοθεσία, στα «ναρκωτικά» περιλαμβάνουν και την κάνναβη. Έτσι, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις: ή θα εξαιρέσει την κάνναβη από τον έλεγχο, ανοίγοντας (πρώτη αυτή!) το δρόμο για τον χρονίζοντα διαχωρισμό «μαλακών» και «σκληρών» ή θα προχωρήσει σε προσλήψεις μισθοφόρων μειώνοντας τον αριθμό των υπηρετούντων.

Το επικοινωνιακά δυσάρεστο για τους ιθύνοντες είναι ότι μια κίνηση σαν την τελευταία θα εννοηθεί από την κοινή γνώμη ως εκλογικό τρικ και όχι ως τολμηρή απόφαση για να διατηρηθεί το αξιόμαχο του στρατού μας σε υψηλά επίπεδα.

Αλλά πότε ο λαός κατάλαβε τους πρωτοπόρους;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v