Καιρός φέρνει τα λάχανα...

Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να βρεθεί από το φτερό ενός τρακτέρ, κάτω από τις ρόδες του; Το... αβανταδόρικο αυτό στατιστικό φαίνεται να απασχολεί τον "φρέσκο" υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ώρα που ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλία.     
«Οι αγρότες είναι οι τελευταίοι που εγκαταλείπουν την κυβέρνηση. Όταν όμως την εγκαταλείψουν, αυτή δεν έχει ελπίδα», έλεγαν οι πολιτικο-εκλογικές αναλύσεις της δεκαετίας του 1980, που έκτοτε δεν έχουν διαψευσθεί.

Ετσι, μπορεί τα τρακτέρ να ακινητοποιήθηκαν στις άκρες της εθνικής όταν οι πονηροί του επιτελείου Δημόσιας Τάξης επί Σημίτη, έσκασαν σαν σκανταλιάρικα πιτσιρίκια τα λάστιχα, αλλά λίγο καιρό μετά, οι ίδιοι και η κυβέρνησή τους έφυγαν από την πίσω πόρτα.

Τότε, ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Χατζηγάκης είχε βρεθεί πάνω στα τρακτέρ να υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτών που τώρα είναι ξανά πάνω στα τρακτέρ και «έχουν κόψει την Ελλάδα στα δύο» κατά το νεοαποκτηθέν κλισέ της ελληνικής τηλεόρασης.

Αραγε ο υπουργός τι σκέπτεται τώρα; Πιθανότατα, ότι ενώ τότε οι αγρότες είχαν δίκαιες απαιτήσεις, τώρα έχουν μετατραπεί σε άπληστους χωριάτες που δεν δείχνουν κατανόηση στα προβλήματα όλης της κοινωνίας…

Αυτό είναι το πρόβλημα όταν λαϊκίζεις- ακόμα και όταν είσαι πολιτικός.Τελικά θα το βρεις μπροστά σου. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια, που λέει και ο (αγροτικός) λαός…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v