Επαγγελματίες

Μια νέα επαγγελματική τάξη κάνει την εμφάνισή της και ετοιμάζεται να μετάσχει στα νέα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών: είναι οι απαγωγείς! Εχουν άραγε δει τη διαφήμιση για τη φοροδιαφυγή;    
Διάβαζα τις δηλώσεις του τυχερού- όπως απεδείχθη- απαχθέντος κ. Παναγόπουλου, μετά την απελευθέρωσή του. Μετά τον κ. Μυλωνά, είναι ο δεύτερος επιφανής επιχειρηματίας που απαγάγεται και που μετά τη λήξη της περιπέτειας έχει- τηρουμένων των αναλογιών- καλά λόγια να πει για τους απαγωγείς του.

«Οι απαγωγείς μου ήταν ευγενείς και φρόντιζαν να μού δίνουν τη θεραπευτική μου αγωγή», είπε ο κ. Παναγόπουλος αφήνοντας να διαφανεί... εκτίμηση (!;). Αναρωτιέμαι και λέω: εκτίμηση στον άνθρωπο- απαγωγέα αποκλείεται. Άρα μάλλον πρόκειται για εκτίμηση στον επαγγελματία- απαγωγέα.

Πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με μια νέα επαγγελματική τάξη, η οποία μάλιστα στα πρώτα της βήματα δέχεται τα εύσημα από επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή εκ μέρους της πολιτείας: Πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε τα χρήματα που εισπράττουν οι απαγωγείς να μένουν εντός συνόρων. Σε αυτή την περίπτωση, ο στόχος του υπουργείου οικονομικών για ενισχυση της ρευστότητας στην αγορά επιτυγχάνεται.
 
Φανταστείτε, επί παραδείγματι, υπό άλλες περιστάσεις τον κ. Παναγόπουλο να διοχέτευε εν ψυχρώ 30 εκατ. ευρώ στην αγορά. Μάλλον απίθανο…

Λίγο να δουλευτεί και το θέμα της (εικαζόμενης, γιατί άνθρωποι είμαστε) φοροδιαφυγής τους και είμαστε έτοιμοι!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v