Συλλήψεις.com

Στη Νέα Ζηλανδία συνελήφθη ένας διαρρήκτης δια της περιφοράς της φωτογραφίας του στο facebook. Είδηση- "κερασμένη" σε αυτούς που, αγνοώντας το ρεαλισμό, θεωρούν ότι η νέα εποχή του διδικτύου είναι γεμάτη ανεμελιά και ελευθερία.   
Ουδέν κακόν αμιγές καλού, λέει ο λαός και αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση του γνωστού και μη εξαιρετέου Facebook. Ποιο είναι το «καλό» και ποιο το «κακό» βέβαια στην περίπτωση αυτή, είναι θέμα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως έγινε γνωστό προχθές, στη Νέα Ζηλανδία κατεγράφη η πρώτη περίπτωση σύλληψης ενός διαρρήκτη με τη βοήθεια του «social networking site».

Η αστυνομία «ποστάρησε» στο facebook βίντεο και φωτογραφίες του διαρρήκτη επί το έργον, ζητώντας από τους χρήστες να τον αναγνωρίσουν. Όπερ και εγένετο, μια που ο δράστης είχε προφίλ στο εν λόγω site, αφού εκτός από επαγγελματίας είναι και άνδρας…

Ας γίνει αυτή η μικρή ιστοριούλα μάθημα, όχι σε όσους φιλοδοξούν να τελέσουν αξιόποινες πράξεις, αλλά σε όλους αυτούς που αρέσκονται να εκθέτουν τις προτιμήσεις, τις επιλογές και τους μύχιους πόθους τους σε κοινή θέα.

Κατ΄ουσίαν, δημιουργούνται έτσι οι συνθήκες του αβάσταχτου κουτσομπολιού που υπάρχουν στην ελληνική επαρχία– που αναγκάζουν τους απανταχού νέους να προτιμούν τη ζωή στην πόλη, όπου μπορούν να ξεκολλήσουν τα αδιάκριτα βλέμματα από πάνω τους.

Επίσης, ο σκεπτόμενος αναγνώστης θα έχει πιθανώς ήδη προβληματιστεί με την απόδειξη ότι η ανά τον κόσμο αστυνομία «κατασκοπεύει» τους χρήστες των ιστοσελίδων αυτών- όπως βέβαια έχει κάθε δικαίωμα να κάνει, αφού αποτελούν πλέον τόπους συνάθροισης κάθε καρυδιάς καρυδιού.

Αυτά για να έχουμε υπόψη μας πόσο τελικά ελεγχόμενα μπορεί να είναι ορισμένα πράγματα που εν πρώτοις φαίνονται λάβαρα «ελευθερίας» και «νέας εποχής».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v