Μεθεόρτια... σούπα

"Θα κάνουμε κι εμείς έναν ανασχηματισμό" είπε, σε μια παράσταση, ο Τζιμάκος. "Γιάννη, από τα ντραμς πήγαινε στο σαξόφωνο". Τρελά γέλια στο κοινό. Αυτά βλέπει ο Πρωθυπουργός και σου λέει, θα αφήσω αυτόν να μου κλέβει τη δόξα; Μπορώ κι εγώ να κάνω αστείο ανασχηματισμό. Και τον κάνει.
Να πούμε πως δεν το περιμέναμε; Εν μέσω εκρήξεων, εξεγέρσεων, δολοφονιών και άλλων εορταστικών εκδηλώσεων, η κυβέρνηση, αφού δεν έπεφτε, θα ανασχηματιζόταν. Βέβαια. Μεγάλες εκπλήξεις δεν περίμενε κανείς, είναι αλήθεια. Θα ήταν, όμως, μεγάλη αχαριστία να μην εκτιμήσουμε την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να μας κάνει να γελάσουμε. Κι ο Ιοβόλος αχάριστος δεν είναι.

Κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν, ο Καραμανλής προχωρά και σε έναν (ακόμη) ανασχηματισμό. «Ανακάτεμα στελεχών» για την ακρίβεια, όπως δήλωσε σήμερα και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Που κάθε φορά βγαίνει και πιο αστείο.

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, ας πούμε, η φράση «ο Αντώνης Σαμαράς Υπουργός Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας» θα αποτελούσε κορυφαίο ανέκδοτο. Για το «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος» δεν το συζητώ. Τρελά γέλια.

Σε μια περίοδο που το Υπουργείο Παιδείας έχει να αντιμετωπίσει την πλέον έκρυθμη κατάσταση της χώρας, η αναθεώρηση του Άρθρου 16, η κατάργηση του ασύλου και οι ευρωπαϊκές πιέσεις για την αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα κρέμονται, από τούδε και στο εξής, σα λεπίδα πάνω από το κεφάλι ενός στελέχους… ψημένου –επί ενάμιση χρόνο– στο Υπουργείο… Τουρισμού.

Το οποίο, παρεμπιπτόντως, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, βουλευτής Ευβοίας, και εισηγητής –μεταξύ άλλων– του νομοσχεδίου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση. Ωραία.

Για τους αποχωρούντες, δε, τι να πει κανείς, που να μην ειπώθηκε στα εγκωμιαστικά κατευόδιά τους –τόσο που σχεδόν σε έπειθαν, σε έκαναν να αναρωτιέσαι αφού ήταν τόσο καλοί ρε παιδιά, μήπως να τους κρατούσαμε; Να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στον Αλογοσκούφη, να συντάξει έστω έναν ακόμη προϋπολογισμό. Και στον εξάδελφο, να προλάβει τουλάχιστον να εγκαινιάσει το Νέο Μουσείο, μη λέει ότι έφυγε από το Πολιτισμού με άδεια χέρια.

Θα συζητούσαμε και μία στον Μαργαρίτη Τζίμα, αν μας εξηγούσε κάποιος τον λόγο ύπαρξης του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Και εν συνεχεία, το λόγο μη ύπαρξης Υπουργείου Θεσσαλίας Ηπείρου. Και Πελοποννήσου Στερεάς Ελλάδας.

Το άλλο μεγάλο νέο είναι ότι προστέθηκε ένας ακόμη υφυπουργός, υπεύθυνος για τα ΜΜΕ, στο μάλλον στριμωγμένο –μετά και την προσθήκη του σχεδόν- υπό- υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που ακολούθησε τα ρεζιλίκια του Βύρωνα– Υπουργείο Εσωτερικών. Ήδη νιώθω καλύτερος άνθρωπος.

Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος. Κυβερνητικός εκπρόσωπος –ήχος από drums– ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Δεν ξέρω, δεν απαντώ, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Αλλά με γεια τα υπουργεία, οι καινούριοι. Άντε, και καλά μυαλά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v