Το ποδαρικό του διαδικτύου

Μέσα στο 2008 το Ίντερνετ ξεπέρασε τις εφημερίδες στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε ό,τι αφορά την ενημέρωση. Και είναι μόνο η αρχή.  Χρόνια μας πολλά!  

Θα κλείσω το έτος με την αναφορά σε μια ειδησούλα που μού φαίνεται ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρος.

Στις ΗΠΑ, λοιπόν, το 2008 το διαδίκτυο σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των πολιτών για την ενημέρωσή τους αφήνοντας για πρώτη φορά πίσω του τον παραδοσιακό έντυπο τύπο και μένοντας (προς το παρόν) πίσω από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με στοιχεία του κέντρου ερευνών Pew, λίγο περισσότερο από το 40% των Αμερικανών δηλώνουν ότι «σερφάρουν» πρώτα στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό που πρώτα βλέπει εφημερίδες είναι στο 35%. Ακόμα, η έρευνα δείχνει εντυπωσιακή αύξηση του διαδικτύου που από το 2007 σκαρφάλωσε κατά περίπου 16 εκατοστιαίες μονάδες.

Λυπάμαι που επανέρχομαι, αλλά νομίζω ότι η ιστορία με τα blogs και τις εναλλακτικές, μη επαγγελματικές διόδους ενημέρωσης είναι η νέα τάση για όσους σκέπτονται και έχουν πρόσβαση σε ένα ποντίκι. Και αν δε με πιστεύετε, δείτε τον πανικό που έχει πιάσει και τα εν Ελλάδι έντυπα αφενός με τις προσφορές τύπου μπακάλικο και αφετέρου με την αναβάθμιση των sites τους. 

Γιατί καιρός ήταν η ενημέρωση να πάψει να είναι μέσο των ειδημόνων.

Καλό 2009!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v