Αργία μήτηρ πάσης φύσεως

Το τετραήμερο που πέρασε, ο Ιοβόλος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Εννοώ, τίποτα "χρήσιμο". Απλώς είδε ταινίες διάβασε βιβλία, άκουσε μουσική και έπαιξε επιτραπέζια. Και δεν έχει τύψεις.    
Δεν ξέρω αν έκανα το καθήκον μου έναντι της επικαιρότητας κατά πως θα έπρεπε, αλλά τις ημέρες που πέρασαν ο Ιοβόλος δεν ασχολήθηκε με απολύτως τίποτα, πέρα από βιβλία, ταινίες, τζάκι και επιτραπέζια. Α, και φαγητό.

Δεν είμαι λοιπόν σε θέση να σχολιάσω ούτε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ούτε τις αναβεβλημένες ταραχές στο κέντρο των Αθηνών (φαίνεται ότι «πέρασε» του Δημάρχου και των καταστηματαρχών και όλα κύλησαν ομαλά) ούτε ακόμη τον επικείμενο ανασχηματισμό που έθελξε τις κυριακάτικες εφημερίδες που και αυτές φάνηκε να κάνουν αγγαρεία, όπως και εμείς που τις ξεφυλλίσαμε.

Μπορώ λοιπόν να σας μιλήσω για τη "Μελωδία της Ευτυχίας" που κάθε χρόνο μού αρέσει να την ξαναβλέπω και που κάθε χρόνο δέχομαι βολές για το πόσο gay είναι, για τη «Μικρή Ιστορία του Κόσμου» του Ernst Gombrich που διάβασα και μου άρεσε πολύ, για τις νέες σκληρόδετες εκδόσεις του ΚΟΜΙΞ του Ντίσνευ που με απογοήτευσαν (σε αντίθεση με αυτές των προηγούμενων χρόνων), για το DVD της Fnac με τις βραβευμένες ταινίες από το φεστιβάλ Μικρού μήκους της Δράμας, για το Chessmaster Grandmaster Edition που είναι το πιο φιλικό πρόγραμμα για να παίζουν σκάκι οι αδαείς, για τα 150 κιλά ξύλα που έκαψα και για το ξινόμαυρο- merlot που έπινα ακούγοντας τον κ. Loussier να διακευάζει τα νυχτερινά του Chopin και αυθεντικά μπαρόκ.

Εν ολίγοις, ήταν ένα εξαιρετικό τετραήμερο που με άφησε άφωνο (και τεμπέλη).

Ζήτω οι διακοπές!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v