Μεγάλη η χάρη του

Κατά κοινή παραδοχή η Κυβέρνηση άργησε, αλλά στο τέλος κατάλαβε την κρισιμότητα των περιστάσεων. Και μετά δεν έκαναν τίποτα. Όλοι; Όχι! Γιατί ο κ. Μιχάλης Λιάπης αγρυπνά. Και ζητά "χάρες". Συνειρμικά, παραθέτουμε τη φωτογραφία με τις βαρκούλες που αρμενίζουν...       
Κατά κοινή παραδοχή η Κυβέρνηση άργησε, αλλά στο τέλος κατάλαβε (;) την κρισιμότητα των περιστάσεων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, για το οποίο έχει ήδη ζητηθεί συγγνώμη, αλλά και στα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά το θάνατο του παιδιού και τις εκτεταμένες ταραχές που συνεχίζονται για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Αν εξαιρέσει κανείς κάτι μπουζούκια και έναν απλό ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας τα πρώτα εκείνα 24ωρα μετά τον «εξοστρακισμό» της σφαίρας, στο εξής το κυβερνητικό επιτελείο είναι απόλυτα σοβαρό.

Μάλιστα, υπηρετεί με συνέπεια τη στρατηγική του προχωράμε μπροστά σε στυλ «δεν έγινε και τίποτα» προκειμένου να εμπλακεί ο κόσμος με τις γιορτές και να ξεχάσει λίγο τα τεκτενόμενα.

Ορισμένοι εκ των υπουργών έχουν πάρει τη ντιρεκτίβα του «προχωράμε μπροστά» πολύ στα σοβαρά- όπως επιβάλλεται εκ της ιδιότητός τους. Ένας εξ αυτών είναι ο γνωστός ξάδελφος κ. Μιχάλης Λιάπης που. αυτή την εποχή, υπηρετεί το εθνικό συμφέρον από το μετερίζι του πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτιστικού ρεπορτάζ, ο κ. Λιάπης πήγε χθες να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στην ανακαίνιση του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο είναι μερικώς μόνο έτοιμο. Εκεί, ζήτησε μια χάρη από τους απασχολούμενους στις εργασίες ανακαίνισης.

Μια απλή ταπεινή χάρη.

Ο ταγός του ελληνικού πολιτισμού τούς ζήτησε, αν είναι δυνατόν, να φροντίσουν ώστε τα έργα να έχουν πλήρως τελειώσει έως την 8η Μαρτίου. Στους απορημένους για το τόσο συγκεκριμένο αίτημα του υπουργού εργαζόμενους ο ίδιος εξήγησε:

Εκείνη την ημέρα είναι τα γενέθλια του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο πέρα από την εκτίμησή μου ότι μεγαλύτερο ακόμη δώρο από το να είναι έτοιμο το Εθνικό την ημέρα των γενεθλίων του, ο πρωθυπουργός πρέπει να θεωρεί ότι μια προσωπικότητα του αναστήματος του κ. Λιάπη, επιθυμεί να του κάνει δώρο...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v