Αστη κάτω την ευθύνη μου, ρε!

Είναι οι ημέρες "της ανάληψης της ευθύνης". Όλος ο κόσμος αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τι ακριβώς αποτελέσματα έχει αυτό- εκτός από το να είναι απλώς μια δήλωση- θα μας το εξηγήσει κανείς;   
Το κύμα των «καταλήψεων» των τηλεοπτικών σταθμών από νεαρούς συνεχίστηκε και σήμερα αυτή τη φορά με μια… «μεγάλη μπουκιά»- την κρατική τηλεόραση.

Νεαροί που εισήλθαν στο κτίριο της ΕΡΤ όχι δια της βίας, αλλά περνώντας κανονικότατα από τους ελέγχους ασφαλείας κατέλαβαν το στούντιο την ώρα του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων και εξέπεμψαν για περίπου 20 δευτερόλεπτα δικά τους μηνύματα.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ βγήκε στη συνέχεια ζωντανά στο πρόγραμμα και με παρέμβασή του καταδίκασε το επεισόδιο.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον πρόεδρο της ΕΡΤ ήταν, κατά τα λεγόμενά του, η «ύπουλη» συμπεριφορά των «δραστών». Με άλλα λόγια το ότι δεν τον πήραν τηλέφωνο να ζητήσουν ένα ραντεβού- ντόμπρα πράγματα δηλαδή.

Μην τους δίνετε σημασία, κυρίέ μου. Έτσι έχουν μάθει αυτοί- με αντατροπόλεμο.

Πάντως, και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ ανέλαβε τις ευθύνες για το συμβάν όπως είπε. Φαίνεται είναι της μόδας αυτή η δήλωση. Η ευκολία με την οποία λέγεται δε, μας υποψιάζει για το ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Τα λέω αυτά διαβάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, μέσω των οποίων ανέλαβε την ευθύνη για το ότι δεν αντιλήφθηκε πως το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου είχε το μέγεθος που είχε. Ό,τι του φανεί του λολοστεφανή. Ποιον νομίζει ότι αφορά αυτή η τρανή ανάληψη της ευθύνης;

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, εμφανίζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (ναι, ναι τον κ. Αντώναρο) για άλλη μία φορά να έχει μείνει ως κρετίνος με την προ μηνός δήλωσή του στο press room στο χέρι. "Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν", είχε διατρανώσει ο κ. Αντώναρος.

Ελπίζω τώρα να νιώθει υπερήφανος, όπως φαντάζομαι ότι νιώθουν και οι ψηφοφόροι του.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v