Η κληρονομιά

Το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε ότι αυτή την εποχή, αντί για την Ακρόπολη και την καθεστηκυία πολιτιστική μας κληρονομιά, θα προβάλονται τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Για να είναι δε σίγουρο, αγνοεί τους εργαζόμενούς του οι οποίοι έχουν αναλάβει να κρατούν κλειστό τον αρχαιολογικό χώρο.      
Μέσα σε όλα, περνά στα ψιλά: Η απεργία των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζεται- αν μετράω καλά- για περισσότερο από μία εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η Ακρόπολη, αλλά και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας μας, παραμένουν κλειστοί.

Έτσι, το υπουργείο Πολιτισμού κλείνει την πόρτα, ή καλύτερα δεν φροντίζει να την ανοίξει, στα κύρια εθνικά μας προϊόντα- τον τουρισμό και την πνευματική κληρονομιά.

Εκτός και αν το υπουργείο θεωρεί πλέον, διαβάζοντας και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, ότι το βασικό εξαγώγιμο πνευματικό προϊόν της Ελλάδας είναι αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της πρωτεύουσας τις τελευταίες 8 ημέρες.

Δεν είναι κακό.

Θέλει βέβαια λίγη δουλειά επικοινωνιακά με το λανσάρισμα ενός- δυό διαφημιστικών μότο όπως"φέτος στην Αθήνα το καίμε!" ή "οι πιο λαμπερές γιορτές" κλπ  .  

Λέω για τα επεισόδια και θυμάμαι την είδηση που διάβασα σήμερα σχετικά με την πορεία της υπεράσπισης των ειδικών φρουρών, όπως την οραματίστηκε ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, ο κ. Κούγιας κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας την αποφυλάκιση των δύο ειδικών φρουρών, ισχυριζόμενος ότι «προφυλακίστηκαν υπό το βάρος ανεύθυνων και εμπαθών κρίσεων των δημοσιογράφων».

Ακόμα, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι «καταστρατηγήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών» περί παραδειγματικής τιμωρίας.

Τα έχουμε πει. Ας μην κάνουμε το χατήρι όσων νομίζουν ότι ξέρουν «το πως λειτουργεί ο όχλος».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v