Ποιος δεν αγαπά τον κ. Κούγια;

Όποιος πιστεύει ότι ο Κούγιας με αυτά που είπε δεν ήξερε ότι θα γίνει από αντιπαθής, μισητός, είναι πολύ αφελής. Όσο να πεις, τόση εμπειρία στις τηλεοράσεις και στα παράθυρα κάτι του έχει μάθει.  Μα, τότε τι συμβαίνει στο μυαλό του;      
Η κοινή γνώμη σχεδόν απόλαυσε την ανάληψη της υπεράσπισης του ειδικού φρουρού από τον τηλεοπτικολόγο Αλέξη Κούγια. Ενας «κακός» ανέλαβε την υπεράσπιση ενός «κακού».

Αχόρταγα τα μίντια επιτέθηκαν στον δικηγόρο και ενίσχυσαν τον αποτροπιασμό του κοινού για το χθεσινό υπόμνημα στο οποίο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο έφηβος να «μην ήταν και το καλύτερο παιδί», ισχυριζόμενος ότι αποβλήθηκε από το σχολείο του- πράγμα που διαψεύστηκε, όπως φαντάζομαι ότι θα περίμενε ο συνήγορος υπεράσπισης να συμβεί.

Υπάρχει περίπτωση να μην ήξερε ο Κούγιας ότι οι παρεμβάσεις του αυτές, συν το ότι ο φρουρός «δεν ζήτησε συγγνώμη», θα είχαν ως αποτέλεσμα να ανεβάσουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για το άτομό του στα επίπεδα του μίσους ; Και υπήρχε περίπτωση να μην ήξερε ότι θα ταυτίσουν τη στάση του με αυτή του πελάτη του για τον οποίο ούτως ή άλλως η κοινή γνώμη έχει προθέσεις λυντσαρίσματος;

Προφανώς και όχι.

Άρα, τι επιδιώκει ο αξιότιμος κ. Κούγιας; Τι λέει η στρατηγική του;

Σκέφτηκα ότι εγώ αν ήμουν στη θέση του θα είχα την εξής συλλογιστική: Ούτως ή άλλως ο δικαστής έχει συνταγματική υποχρέωση να δικάζει ανεπηρέαστος από την κοινή γνώμη και από τα όσα συμβαίνουν.

Όσο πιο πολύ εξοργιστεί η κοινή γνώμη τόσο πιο εύκολο θα είναι να αποδείξω δευτεροβάθμια ή σε επίπεδο ανωτάτου δικαστηρίου ότι η δίκη δεν διεξήχθη όπως έπρεπε και ότι οι δικαστές ήταν επηρεασμένοι από την περιρρέουσα κατά του πελάτη μου ατμόσφαιρα.

Με την ταχύτητα μάλιστα που ξεχνιούνται τα πράγματα στην Ελλάδα, θα σκεφτόμουν ότι είναι πολύ πιθανό η μετά 2ετίας επανεκδίκαση ή αναψηλάφιση να περάσει στα ψιλά και να δοθεί πολύ μεγαλύτερη σημασία στα ελαφρυντικά στοιχεία που τώρα κανένας δεν θα τολμούσε να λάβει υπόψη του.

Κανείς δεν θέλει να είναι αντιπαθής. Απλώς μερικούς δεν τους νοιάζει. Αρκεί να έχουν κάποιο σκοπό.

Ετσι λοιπόν ο Ιοβόλος αποφάσισε να μην κάνει τη χάρη στον κ. Κούγια και να μην θυμώσει μαζί του. Αποφάσισε να μην τον αποκαλεί ούτε "μοντελοπνίχτη", ούτε "μαντράνθρωπο". Αντιθέτως, του στέλνει φιλάκια και υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, για να έχει ο πελάτης του μια δίκαιη δίκη!  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v