Αιδώς αργείοι!

Μπορεί να γίνεται ο κακός χαμός αλλά το μόνο που δεν διαταράσσεται είναι οι θέσεις των αρμοδίων (υπουργών και παρατρεχαμένων). Αλλά, τι λέω; Είχαμε τις παραιτήσεις- βόμβα. Εκείνες που υποβλήθησαν στις 2 παρά δέκα τα ξημερώματα, και στις 2 "δεν είχαν γίνει αποδεκτές"... 
Εχει νόημα να ζητούμε την παραίτηση του υπουργού και των συν αυτών αρμοδίων; Κατά τη γνώμη μου όχι. Έχει νόημα να θεωρούμε σωστό να είχε ήδη παραιτηθεί ο υπουργός και οι συν αυτών αρμόδιοι; Οπωσδήποτε ναι.

Εξηγούμαι: Δε θεωρώ ότι η δολοφονία του παιδιού είναι κάτι που δεν θα συνέβαινε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή με κυβέρνηση συνασπισμού.

Το ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε ένα μαθητή αφορά τη βλακεία και το χαρακτήρα του μέσου οργάνου της τάξης. Το ότι τέτοιου είδους άτομα κουβαλούν όπλα, αφορά την πρόβλεψη του συστήματος για το πως πρέπει να λειτουργούν οι δυνάμεις καταστολής. Αυτή η σοφή πρόβλεψη θα υπήρχε ανεξαρτήτως κυβέρνησης (αρκεί να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε!).

Το θέμα είναι με αυτούς που πιστεύουν ότι το αυτοκίνητό τους δεν θα καιγόταν χθες και προχθές αν υπήρχε περισσότερη αστυνόμευση και όχι αν είχαν λυθεί κάποια ζητήματα που δημιουργούν κοινωνική αναταραχή.

Το πως αντιμετωπίζει τα πράγματα όμως ένας αξιωματούχος του δημοσίου, θεωρώ ότι πρέπει να είναι τελείως διαφορετικό. Δεν είναι δυνατόν να έχει δολοφονηθεί ένας άνθρωπος, να έχει αναστατωθεί μια χώρα, να γίνεται διεθνώς ρεζίλι μέσω των διεθνών μέσων για να ένα θέμα που άπτεται της ευθύνης ενός υπουργού και αυτός να παραμένει στη θέση του «επειδή ο Πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση» σα να μην τρέχει τίποτα.

Αιδώς αργείοι!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v