Forza sturnari

Ο γιος του ηγέτη της Λίγκας του Βορρά, του ηγέτη του ακροδεξιού συνασπισμού της βόρειας Ιταλίας του Ουμπέρτο Μπόσι, απέτυχε για τρίτη φορά να πάρει όχι κανένα διδακτορικό στην πυρηνική φυσική, αλλά το απολυτήριο του λυκείου!
Πείτε με αν θελετε συμπλεγματικό, αλλά με την είδηση που έφτασε από την Ιταλία, εγώ διασκέδασα.

Ο γιος του ηγέτη της Λίγκας του Βορρά, του ηγέτη του ακροδεξιού συνασπισμού της βόρειας Ιταλίας του Ουμπέρτο Μπόσι, απέτυχε για τρίτη φορά να πάρει το απολυτήριο του λυκείου!

Όπως διαβάζω, την πρώτη φορά ο υιός Μπόσι είχει χαρακτηριστεί «μη προβιβάσιμος» από τους καθηγητές του σχολείου του έξω από το Βαρέζε. Η δεύτερη απόρριψη ήρθε από ένα άλλο σχολείο της βόρειας Ιταλίας, το καθολικό κολλέγιο Τρατάντε, όπου το βλαστάρι είχε πάει να εξεταστεί ως «κατ΄οίκον διαδαχθείς», ενώ η τρίτη αποτυχία προ ημερών σημειώθηκε και πάλι στο Τραντάντε.

Σημειωτέον ότι για να αποκτήσει το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ο μικρός Μπόσι είχε υποβάλει ένσταση στο υπουργείο παιδείας περί μεροληψίας εναντίον του.

Το θέμα παίρνει πολιτικές διαστάσεις καθώς ο πολιτικός άνδρας κατηγορεί ανοικτά τους καθηγητές ως εμπαθείς έναντι του νεαρού διαδόχου χρεώνοντας τους ότι εκδικούνται τον πιτσιρικά για τη βόρεια καταγωγή του- αυτοί οι ταπεινοί νότιοι.

Κατά τη γνώμη μου ο διάδοχος είναι ψιλοστουρνάρι- αλλιώς δεν θα ετίθετο και θέμα. Από την άλλη, δε μπορώ να μη σκεφτώ ότι οι καθηγητές όχι ως νότιοι αλλά ως αριστερούληδες, όπως κατά παράδοση είναι ο κλάδος των εκπαιδευτικών και στην Ιταλία, θέλησαν να κάνουν ένα καψονάκι στον αντιπαθή μπαμπά Μπόσι- προφανώς καθ’ υπέρβαση των παιδαγωγικών αλλά όχι των ιδεολογικών τους υποχρεώσεων.

Ετσι ο κ. Μπόσι πληρώνει τις ιδέες του περί απόχισης του πλούσιου Βορρά και την επιθυμία του περί δημιουργίας "Ιταλίας δύο επιπέδων".

Οι απολυταρχικές ιδέες όμως θέλουν σύστημα και οργάνωση, αγαπητοί δεξιοί. Επί παραδείγματι πολύ διαφωτιστική θα ήταν μια ματιά στις (κυρίως αλλοτινές) πρακτικές της ΚΝΕ, όπως αυτή που υποχρεώνε τα μέλη της νεολαίας να είναι και «πρώτοι στα μαθήματα» εκτός από «πρώτοι στον αγώνα».

Ή εν πάση περιπτώσει, αυτής που θέλει να στέλνουμε τα παιδιά μας στο ακριβότερο ιδιωτικό σχολείο, ώστε να μην έχουμε και πολλά μπλεξίματα...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v