Σοκ και δέος

Τρεις ανήλικοι στην Κρήτη κούρεψαν με σουγιάδες μια 15χρονη μαθήτρια "για να της δείξουν την ανδρική υπεροχή έναντι των γυναικών". Φοβερό! Από το σοκ, δε μπορώ να μιλήσω... 
Κατά το... αστυνομικό δελτίο, «σοκ» προκάλεσε η είδηση για τους τρεις ανήλικους από την Κρήτη, που κούρεψαν με σουγιάδες μια 15χρονη μαθήτρια «θέλοντας να δείξουν την κυριαρχία των ανδρών έναντι των γυναικών».

Νομίζω ότι πρόκειται για άλλη μια είδηση που έχει τουλάχιστον δύο αναγνώσεις. Η μία ειναι αυτή που καλεί σε διαγωνισμό φιλελευθερισμού και προοδευτικότητας: Ποιος θα φρικάρει περισσότερο με το τι σόι σωβινιστικά γουρούνια μεγαλώνουν οι Ελληνίδες μαμάδες; Το πρόβλημα με αυτές τις ειδήσεις είναι ότι εγείρουν το αίσθημα διακαιοσύνης έναντι του αυτονόητου, ωσαν να αμφισβητούν τελικά την ιδιότητά του αυτή. Κάτι σαν τις υστερίες του φεμινισμού δηλαδή.

Θα σταθώ στο δημοσιογραφικό κλισέ «σοκ προκάλεσε...». Σοκ; Έ, όχι και σοκ, παιδιά. Αν βάζαμε σε μια λίστα όλες τις ανοησίες που κάνουν οι έφηβοι και τις περιγράφαμε με νομικούς όρους θα σχημάτιζε κανείς την εντύπωση ότι αυτές οι συμπεριφορές ταιριάζουν σε δραπέτες βαρυποινίτες.

Βεβαίως και είναι υγιές να έχουμε ως κοινωνία αντανακλαστικά έναντι των εκδηλώσεων βίας ειδικά όταν αυτές προέρχονται από παιδιά (το είπα, εντάξει;). Είναι όμως κατά τη γνώμη μου εκνευριστικό να μας απευθύνονται ειδήσεις που είναι «αβανταδόρικες» για το κοινό μια που κρύβουν την κουτσομπολίστικη υφή τους μόνο πρόχειρα.

Είναι ακριβώς οι ειδήσεις για τις οποίες δεν τολμά κανείς να πει «σιγά την είδηση!», αφού τότε θα είλκυε τους χαρακτηρισμούς του «δεξιού», του «φασίστα» και του «κοινωνικά ανάλγητου».

Με κίνδυνο λοιπόν να θεωρηθεί ότι δεν δίνω πεντάρα για την βία κατά της προσωπικότητας της άτυχης μαθήτριας, αλλά ούτε και για το «που πάει αυτή η κοινωνία», λέω ότι αυτή η είδηση είναι μια μπούρδα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v