Ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Νομάρχης

Υπάρχουν αρκετοί εξ ημών που είμαστε πρόθυμοι να πέσουμε στο βούρκο για να σώσουμε ένα συνάνθρωπό μας. Αν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης δεν είναι ένας από αυτούς τους χαρακτήρες, τότε ποιος είναι;       
«Αζέλ» φαίνεται να αποκαλούσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης την συνεργάτιδά του, κ. Κάνου, που πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα με τα γνωστά βίντεο των εκβιασμών και της λοβιτούρας για το Βατοπαίδι.

Κατά την φίλη της, κ. Σωτηροπούλου, «Αζέλ» είναι το πρωσονύμιο που αναγνωρίζει ο κ. Ψωμιάδης στην κ. Κανού και το οποίο προέρχεται από τον πρότερο βίο της κυρίας- όταν εργαζόταν ως χορεύτρια. Την εποχή δηλαδή που τη γνώρισε και ο Νομάρχης.

Την έκπτωση στο ήθος της δεξιάς ως σύνολο μπορώ να τη δεχτώ. Με δυσκολία, αλλά μπορώ. Οι επαφές του εν Χριστώ Νομάρχη με χορεύτριες νυχτερινών κέντρων όμως, μού πέφτουν βαριές. Δεν ταιριάζουν με το προφίλ του Νομάρχη.

Εκτός- εκτός λέω- αν ο ευήθης πολιτικός άνδρας βούτηξε τα χέρια του στο βούρκο για να βγάλει έξω ένα απολωλώς πρόβατο και να το εντάξει στο ποίμνιο της πατριδολατρείας και του θρησκευόμενου βίου.

Σε αυτή την περίπτωση το «Αζέλ» είναι ένας μεταξύ τους κώδικας οικειότητας. Όπως ας πούμε μπορεί ο Θεός να φώναζε τον Παύλο χαϊδευτικά «Σαούλ»...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v