Θα σας φάμε όλους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει την καθημερινή διανομή οπωροκηπευτικών στα σχολεία  για να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες των μελλοντικών ευρωπαίων ενηλίκων. Και άντε τώρα εμείς να εξηγήσουμε πόσο πιο γευστικό είναι ένα μήλο από μια ζαμπονοτυρόπιτα...  
Το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ ανά σχολικό έτος για τη διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ό,τι αποφασίστηκε την Τρίτη για το σχολικό έτος 2009/2010.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε ότι η διάθεση των οπωροκηπευτικών στα σχολεία πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση και δωρεάν.

Καταρχήν αναρωτιέμαι αν θα φτάσουμε ποτέ στο σημείο να διανέμουνμε οπωροκηπευτικά στα σχολεία. Συμπαθάτε με για τη δυσπιστία, αλλά μού φαίνεται τόσο μα τόσο μακρινό!

Και άντε ας πούμε πως όντως μια ωραία ημέρα φτάνουν τα οπωροκηπευτικά στα σχολεία και διανέμονται στους μαθητές δωρεάν. Για ένα παιδί που δεν διαθέτει (γιατί που να τη βρει;) διατροφική παιδεία τι σας φαίνεται ότι θα είναι πιο θελκτικό; Η ζαμπονοτυρόπιτα που έτρωγε κάθε ημέρα ή ένα κόκκινο μήλο;

Εγώ στοίχημα υπέρ του δεύτερου δεν θα έβαζα...

Η αλήθεια είναι ότι ως λαός για να μην πω γενικότερα ως γενιά δεν είμαστε ακόμα εξοικειωμένοι με πληθώρα θανάτων που συνεπάγεται η κακή διατροφή.

Η κατοχική εμπειρία που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση με τις λαδωμένες τυρόπιτες και τα προκάτ τοστ στα σχολικά κυλικεία, αλλά και μας εμπότισε με το πνεύμα «χοντρούλι να είναι- αδύνατο να μην είναι», θα χρεοκοπήσει μπροστά στις χοληστερίνες- τρόμους και την ανάγκη για φυσική διατροφή.

Αυτά βέβαια αν σταματήσουμε να ρωτάμε τα βλαστάρια μας «τι θέλεις να φας Γιαννάκη σήμερα;».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v