Ο λύκος και τα πρόβατα

Αστυνομικός συλλαμβάνεται για κλοπή 600 ευρώ από αλλοδαπό. Και βεβαίως τού επιβάλλεται η τρομερή ποινή της διαθεσιμότητας. Γιατί δεν τους βάζουν μια βδομαδούλα στη φυλακή να δει και τις συνθήκες κράτησης. Έτσι, για να ξέρει που στέλνει όσους δεν είναι... ημέτεροι.
Διαβάζω μια είδηση για ένα "όργανο" που συνελήφθη για κλοπή. Αστυνομικός διενήργησε έλεγχο σε δύο αλλοδαπούς στην περιοχή της Πλατείας Αττικής και αυτή τη φορά... ήταν τυχερός! Στον ένα εξ αυτών βρέθηκαν 600 ευρώ τα οποία και ο αστυνομικός κατέσχεσε υπέρ πάρτης.

Δεν είναι παράλογο: να έρχεσαι καθημερινά σε επαφή με τόσους βρωμιάρηδες για ψίχουλα; Ε, όχι! Αλλά έτσι γίνεται υποφερτή αυτή η επαγγελματική επιλογή: έχεις και τα τυχερά σου.

Τώρα βέβαια, τι πετριά έφαγε ο αλλοδαπός και πήγε και τον κατήγγειλε, το δόλιο το όργανο δεν θα το μάθει ποτέ. Η τιμωρία ήρθε ως κόλαφος: διαθεσιμότητα. Γιατί τόση σκληρότητα απέναντι σε κάποιον βιοπαλαιστή;

Ίσως να μη γνωρίζω αρκετά, αλλά γιατί όταν κάποιος πολίτης συλλαμβάνεται να παρανομεί παραπέμπεται απευθείας στη δικαιοσύνη και όταν κάποιος από τα σώματα ασφαλείας βρεθεί στην ίδια θέση αρχικά παραπέμπεται για πειθαρχικό παράπτωμα, όπως διαθεσιμότητα, μετάθεση κλπ;

Δε μπορώ να πω ότι δεν θα μού φαινόταν δίκαιο όλοι οι αστυονικοί να πέρναγαν μια βδομαδούλα στις φυλακές. Έτσι, για να ξέρουν που στέλνουν τους φουκαράδες που συλλαμβάνουν και να ξέρουν τι γλιτώνουν οι ίδιοι με την πειθαρχική... αυστηρότητα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v