Βοήθειά μας!

Λίγο να περιμένει κανείς η Εκκλησία δεν τον απογοητεύει ποτέ. Τα νεότερα έρχονται από τον Πανάγιο τάφο και το Ναό της Αναστάσεως, τον οποίο μετατρέπουν σε ρινγκ οι σεβάσμιοι λειτουργοί της ορθοδοξίας. (Δείτε το video)    
Το έχω πει και άλλες φορές: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Εκκλησία είναι πιο πιστοί «προμηθευτές» αυτού του blog.

Η νέα χαριτωμένη ιστορία που εμπλέκει τους μαχητικούς λειτουργούς της ορθοδοξίας, έρχεται από τον Πανάγιο Τάφο και τον ναό της Αναστάσεως, όπου ελληνορθόδοξοι και Αρμένιοι μοναχοί έδωσαν ένα αξέχαστο ματς- σίγουρα για πολύ σημαντικά πράγματα.

Όπως διαβάζω, το θέμα σχετίζεται με το ποια από τις δύο σεβάσμιες κοινότητες δικαιούται να έχει πρόσβαση στον πανάγιο τάφο. Όταν οι Αρμένιοι έκλεισαν την πόρτα του τάφου, οι Έλληνες- των οποίων ως γνωστόν ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει- αποπειράθηκαν να διακόψουν την ακολουθία στο ναό της Ανάστασης.

Στο video που ακολουθεί θα διαπιστώσετε για μία ακόμη φορά πόσο μαχητική μπορεί να είναι η πίστη. Ειδικά όταν αφορά τα λάθος θέματα- αυτά δηλαδή που σχετίζονται με την επιρροή και την εξουσία μιας κάστας.

Βοήθειά σας!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v