Θέλει μυαλό και γνώση του Σαμαριού η στρώση

Μπορεί μια συνύπαρξη Ντόρας- Σαμαρά- έστω και ολιγόωρη- να είναι τυχαία και άδολη; Όχι, σε αυτή τη χώρα. Εδώ, αυτό σημαίνει πολιτικές εξελίξεις. και μάλιστα πολιτικές εξελίξεις καθόλου ευχάριστες για τους ανώτερους της κ. Μπακογιάννη. Αν με εννοείτε...    
Λέγαμε χθες για τις... «κωλοτούμπες» τις οποίες επιχειρούν τακτικότατα τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγες ώρες μετά ο Ιοβόλος είδε τη φωτογραφία που απασχολεί την επικαιρότητα- αυτή που εικονίζει την κόρη Μητσοτάκη να κάθεται στο καφενείο της Βουλής χαριεντιζόμενη με τον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης (για να μην ξεχνιόμαστε), Αντώνη Σαμαρά.

Να αγάπησε ο Μητσοτάκης το Σαμαρά και να επέλεξε τη Ντόρα για να εκφράσει αυτή την όψιμη αγάπη; Το βρίσκω μάλλον απίθανο. Είναι ο άνθρωπος που έριξε το δημιούργημα που πάσχιζε επί μισό αιώνα να δημιουργήσει ο Δράκουλας της πολιτικής. Και δεν ξέρω αν τον κρίνω αυστηρά, αλλά δεν μου δίνει την αίσθηση του καλοκάγαθου-ηλικιωμένου-που-ξέρει-να-συγχωρεί.

Ειδικά αυτόν που τις κακές ημέρες αποκαλούσε τον επίτιμο «αρχιερέα της διαπλοκής»- μια φράση, όπως ίσως θα θυμάστε, με μεγάλη επικοινωνιακή απήχηση και στην εξέλιξη της πολιτικής μας ιστορίας.

Αλλά και μέσω της Ντόρας, το... μητσοτακέικο μουλάρωμα είχε αρκετές φορές εκφραστεί, δια της άρνησεώς της να δεχτεί μια κυβέρνηση, όπου ο Εφιάλτης θα είχε χαρτοφυλάκιο.

Τι άλλαξε λοιπόν;

Το πιθανότερο, λέει το καχύποπτο μυαλό μου, είναι ότι η Ντόρα βλέποντας τις δημοσκοπήσεις και προεξοφλώντας την ήττα της Ν.Δ. και την αποχώρηση Καραμανλή αποφασίζει να ρίξει γέφυρες προς όλη την παράταξη. Γιατί μπορεί με τον Κωστάκη να τα έχουν συμφωνήσει, αλλά αυτό δεν θα πει ότι δεν θα εμφανιστούν διάφοροι μνηστήρες με ερείσματα στην παράταξη πιο άσπιλα από αυτά της οικογένειας Μητσοτάκη.

Όσο να πεις, στο υπουργείο Εξωτερικών κάτι ξέρουν από διπλωματία. Κυρίως βέβαια όσον αφορά τις εσωκομματικές διεργασίες...


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v