Πίτσες μπλε

Θα ήθελα να δω την έκπληξη ενός Γερμανού που θα έρθει να παραγγείλει πίτσα στηφιλόξενη και... πάμφθηνη Ελλάδα. Μέχρι τότε θα αρκεστώ στη δική σας .  
Το ξέρουμε και το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία: Η ζωή στην Ελλάδα είναι τόσο ακριβή όσο και σε χώρες της Ευρώπης που εμφανίζουν τριπλάσιους ή και τετραπλάσιους μισθούς από τους ελληνικούς.

Δεν θα χάνουμε όμως την ευκαιρία, όταν συναντούμε πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα, να τα επισημαίνουμε για να μην νομίζουν μερικοί ότι μιλάμε στον αέρα.

Η φωτόγραφία που ακολουθεί εικονίζει τις τιμές της Pizza Hut για τα προϊόντα της φίρμας στην Ελλάδα και τη Γερμανία- την οικονομική «ατμομηχανή» της Ε.Ε.




Όσοι νομίσουν ότι πρόκειται απλώς για.... εμπάθεια της φίρμας ώστε να τιμωρηθεί το αδηφάγο ελληνικό καταναλωτικό κοινό, ας ψηφίσουν ξανά τον κ. Αλογοσκούφη και τους ομοίους του.

Οι υπόλοιποι προφανώς σκέπτονται ότι μια παγκοσμίως επιτυχημένη εταιρία εκπονεί μελέτες για κάθε forum στο οποίο δραστηριοποιείται, τείνοντας να μεγιστοποιήσει το κέρδος της και βέβαια σεβόμενη τις συνθήκες της αγοράς και τις αν(τ)οχές του κοινού.

Από αυτή την άποψη, και πέρα από τον αν είναι η ίδια η εταιρία «τιμωρητέα» για τα τιμολόγιά της, η σύγκριση μας δίνει μια ρεαλιστική εικόνα του τι ισχύει και γιατί δικαιούμαστε να τσαντιζόμαστε. 

Για αναλυτικότερη σύγκριση, δείτε εδώ τις τιμές για Ελλάδα και εδώ για Γερμανία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v