Πείνα και των... βασιλέων

Η οικονομική κρίση των ημερών δεν έχει, τελικά, επιπτώσεις μόνο σε εμάς τους κοινούς θνητούς. Διάβασα στο Reuters για τον πρώην βασιλιά του Νεπάλ που δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και ήδη νιώθω καλύτερα. Ακούς, Θόδωρε;  
Οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης έχουν πλέον αρχίσει να διαφαίνονται καθαρά, κι αυτή τη φορά δε χτυπούν μόνο τα «χαμηλά λαϊκά στρώματα» αλλά και τη… γαλαζοαίματη μοναρχία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, ο μέχρι πρότινος βασιλιάς του Νεπάλ –για τους μη γνωρίζοντες, η μικρή χώρα των Ιμαλαΐων απολαμβάνει, από τον περασμένο Μάιο, τις χαρές της προεδρευομένης δημοκρατίας– έλαβε τελεσίγραφο από την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της χώρας ότι, αν δεν εξοφλήσει τους απλήρωτους λογαριασμούς του εντός 15 ημερών, θα του κόψουν την παροχή ρεύματος.

Και για όσους πρόλαβαν να σκεφτούν ότι «εντάξει, όλοι κάποια στιγμή έχουμε αφήσει έναν-δυο λογαριασμούς απλήρωτους», το δημοσίευμα σπεύδει να διευκρινίσει ότι οι λογαριασμοί ρεύματος του παλατιού, που δεν έχουν πληρωθεί από το 2006, ανέρχονται σε 1,14 εκατομμύρια ευρώ.

Ο έκπτωτος βασιλιάς, που αφότου εγκατέλειψε τα πολυτελή διαμερίσματά του διάγει λιτό βίο σε ένα πάλαι ποτέ κυνηγετικό καταφύγιο, έξω από το Κατμαντού, απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση.

Αλλά, πάλι, τι να πει; Δύσκολοι καιροί για βασιλιάδες; Φτηνή δικαιολογία… 

...ή τουλάχιστον αρκετά φτηνή, ώστε να μπορεί να την πληρώσει ο "άνεργος" πλέον Θεόδωρος Ρουσόπουλος και η άνεργη σύζυγός του που προσφάτως εγκατέλειψε τους προμαχώνες της δημοσιογραφίας. 

Ό,τι παίρνει κανείς καλό είναι... 
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v