Ποια έκθεση; Σε ποιο μουσείο;

Πήρε κάτι το αυτί σας για μια έκθεση που θα εγκαινίαζε το Νέο Μουσείο Ακρόπολης; Όχι; Ούτε εμάς...
Τα μάθατε; Η πρώτη έκθεση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης είναι γεγονός. Παρουσιάζει 74 αρχαιότητες που επαναπατρίστηκαν στην Ιταλία από μουσεία της Αμερικής και φέρει το συμβολικό τίτλο – υπονοούμενο «Νόστοι – Επαναπατρισμοί».

Δεν τα μάθατε; Δε μας εκπλήσσει.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην έχετε μάθει για μία έκθεση για την οποία δεν ακούστηκαν παρά ελάχιστοι… ψίθυροι. Το επίσημο site του Μουσείο πότε ανοίγει και πότε όχι, αλλά και τυχεροί να είστε και να το πετύχετε εν πλήρη λειτουργία, μην κάνετε τον κόπο να ψάξετε: ουδεμία αναφορά γίνεται στις σελίδες του για την έκθεση, ενώ το τελευταίο «νέο» που έχει δημοσιευτεί χρονολογείται από τις… 16 Απριλίου!

Και τα media; Δε θα έπρεπε να έχουν κάνει θόρυβο; Θα αναρωτιέστε. Η απάντηση είναι προφανής, αλλά θα σας αφήσω να τη βρείτε μόνοι σας.

Τα media δεν έχουν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο για την έκθεση που εγκαινιάζει το νέο μουσείο της Ακρόπολης γιατί:
Α. Αποφάσισαν να σαμποτάρουν το δημιούργημα του Tschumi ως αντίδραση για την κατεδάφιση των κτιρίων της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Β. Δε βρήκαν την έκθεση του γούστου τους
Γ. Δεν ενημερώθηκαν ποτέ

Συγχαρητήρια, το βρήκατε. Ως μόνιμος κάτοικος του newsroom του in2life, έχω να δηλώσω (υπεύθυνα, πάντα) ότι κανένα δελτίο τύπου σχετικό με την έκθεση δε βρήκε το δρόμο του στο mailbox της συντακτικής ομάδας. Ούτε μια τόση δα γραμμούλα.

Όταν, μάλιστα, έπεσε στην αντίληψη των… δαιμόνιων ρεπόρτερ μας η ύπαρξη της έκθεσης φαντάσματος, μπήκαμε και ψάξαμε τα δελτία τύπου στο επίσημο site του Υπουργείου Πολιτισμού μήπως, βρε αδερφέ, μας ξεχάσαν τα παιδιά. Άνθρωποι είμαστε…

Εις μάτην, όπως θα καταλάβατε. Τα δελτία τύπου περιελάμβαναν σωρεία ομιλιών του Υπουργού, περιλαμβανομένου και του χαιρετισμού στο «14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας CONN-X», αλλά απολύτως τίποτα για την έκθεση.

Αλλά, να μου πείτε, εδώ έχουμε Νύχτες Πρεμιέρας, με το Μουσείο της Ακρόπολης θα ασχολούμαστε;

Σωστά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v