Μισέλ καλεί... Τζένιφερ

Ο Ιοβόλος επιθυμεί να εξάρει την πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού να χορηγήσει άδεια στην αοιδό Τζένιφερ Λόπεζ για φωτογράφηση στην Ακρόπολη και μάλιστα παρακάμπτοντας το Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Αμα έχεις όραμα για τον πολιτισμό...    
Με καμάρι για την αποδοχή της εθνικής του κληρονομιάς από τα ποπ είδωλα του σήμερα, ο Ιοβόλος ατένισε τις φωτογραφίες που φιλοξενήθηκαν στον κυριακάτικο τύπο και αφορούσαν τη φωτογράφηση της «άφωνης» αλλά τορνευτής σταρ, Τζένιφερ Λόπεζ στον Παρθενώνα.

Η χαρίεσσα show woman ακουμπούσε με ηδυπαθή αποφασιστικότητα στις κολώνες,0 ενώ χάριζε φλογερά βλέμματα στον φακό.

Η σκηνή- εικάζω ότι- θα αντάμοιψε τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, γνωστό θαυμαστή του ωραίου, που πήρε την πρωτοβουλία να παρακάμψει το Αρχαιολογικό Συμβούλιο και να δώσει μόνος του την άδεια για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη.

Ο Ιοβόλος δεν είναι αναφανδόν υπέρ του αποκλεισμού των αρχαιολογικών χώρων από τέτοιου είδους... καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στο κάτω κάτω τα μνημεία επιβίωσαν μέχρι σήμερα και πρέπει να ζήσουν στο σήμερα. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Αν θυμάμαι καλά όμως δεν είναι αυτή ακριβώς η θέση της ελληνικής πολιτείας, αφού πριν από λίγα χρόνια είχαμε δια της διπλωματικής οδού διαμαρτυρηθεί στη βρετανική κυβέρνηση για την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να εκχωρεί, έναντι αντιτίμου, την αίθουσα που φυλάσσονται τα Ελγίνεια για δεξιώσεις κα ι λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Τότε, αν θυμάμαι καλά, είχαμε κάνει λόγο για «ανάξιους κατόχους» των εθνικών μας μνημείων και για «βέβηλους».

Αλλά... κι΄αν είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, «νερό κι΄αλάτι»...

Έτσι, υπουργέ μου;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v