...και η κυρά στο σπίτι

Εν μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται, η κ. Μάρα Ζαχαρέα αναστέλει τη δημοσιογραφική της ιδιότητα λίγες μόνο ημέρες αφότου ο κ. Καραμανλής παρείχε κάλυψη για το θέμα στον κ. Ρουσόπουλο. 
  
Αραγε πόσο ρόλο παίζουν οι νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται στην απόφαση της κ. Μάρας Ζαχαρέα να αναστείλει την επαγγελματική της ιδιότητα ως δημοσιογράφος;

Κατά τη γνώμη του Μαξίμου, μάλλον μεγάλη, αφού το όλο γεγονός προκύπτει δέκα μόλις ημέρες μετά την πλήρη κάλυψη που παρείχε στο «υπουργικό ζεύγος» ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν θέλω να θυμηθώ το... παράπονο του κ. Ρουσόπουλου για το πόσο δύσκολη είναι η δική του θέση και εκείνη της κ. Ζαχαρέα, που παρότι ζευγάρι επί δεκαέξι χρόνια, είναι αναγκασμένοι να έχουν απολύτως διαχωρισμένες τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες για λόγους ασυμβιβάστου (αυτή η δήλωση μόνο με την άλλη του κ. Βουλγαράκη για την «επιχειρηματία- πεθερά» του συγκρίνεται!). Όύτε θέλω να τον μακαρίσω που θα βρίσκει επιτέλους το σπίτι του εύτακτο και ένα πιάτο ζεστό φαΐ να τον περιμένει.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι σημαίνει η απόφαση όλων αυτών των προσώπων (υπουργών, υφυπουργών, στενών συνεργατών κλπ) που σχετίζονται με την Κυβέρνηση να παραιτηθούν. Αραγε γιατί παραιτούνται αν δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στη συμπεριφορά τους;

Η δικαιολογία της «ευθιξίας», αν δεχτούμε ότι στέκει, είναι υπερβολικά ατομιστική- ειδικά για τόσο αγελαία συμπεριφορά όσο αυτή που επιβάλει η κομματική πειθαρχία εντός και εκτός Βουλής.

Και αν πάλι υπάρχει κάτι το μεμπτό, γιατί δεν το μαθαίνουμε; Εκτός και αν αυτό που θα είχε περισσότερο νόημα να μάθουμε είναι ότι Κυβέρνηση υπολογίζει πρωτίστως την όποια αρνητική δημοσιότητα και όχι την αλήθεια που αφορά τα «υπεράνω υποψίας» στελέχη της.

Ή μήπως αυτά τα δύο ταυτίζονται;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v