Μέρες ραδιοφώνου

Πόσους πολιτικούς είχε καταπιέσει το ασυμβίβαστο και το έκρυβαν τόσο καλά! Επί παραδείγματι, αυτούς που έσπευσαν να αναζητήσουν απασχόληση στο ραδιόφωνο της Γιάννας Αγγελοπούλου ζητώντας "βήμα" με... επιχειρηματικό χορηγό.       
Και μετά την άρση του ασυμβιβάστου που αποτέλεσε μια ωραία παρένθεση, οι βουλευτές ρίχνονται μετά μανίας στις εναλλακτικές/ συμπληρωματικές ασχολίες. Αν η Βουλή κρίνει αίφνης ότι δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας, ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω;

Επί της αρχής δηλαδή, δεν θα μπορούσα παρά να παραδεχτώ το αγαθό των προθέσεων. Επί της διαδικασίας όμως, στο νέο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού City είδα ορισμένες συνεργασίες που με ξένισαν. Επί παραδείγματι είδα ότι οι κ. Πάγκαλος και Μάνος, καθώς και η κ. Κανέλλη στο νέο πρόγραμμα του σταθμού έχουν δικές τους εκπομπές.

Έστω ότι δεν αμοίβονται- που μού φαίνεται δύσκολο. Εσείς πώς βρίσκετε το ότι το βήμα ανεξάρτητων βουλευτών δημοκρατικά εκλεγμένων είναι συμφερόντων ενός εκ των κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας; Τυπικά βεβαίως έχουν κάθε δικαίωμα. Ηθικά, όμως -φαντάζομαι μέσα τους το παραδέχονται και οι ιδίοι- χτυπάει λίγο άσχημα.

Εκτός και αν η ρήση Βουλγαράκη περί νομίμου- ηθικού εκφράζει τελικά ευρύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου από όσο είχε αρχικά φανεί.

Μιλώντας για το πρόγραμμα του σταθμού, θετική εντύπωση μού έκανε η επιστροφή του Τζίμη Πανούση στα ερτζιανά.

Ο ευφυέστατος ραδιοφωνικός λόγος του είναι πάντα φρέσκος, απολαυστικός και ανατρεπτικός και κατά τη γνώμη μου προτιμότερος από τα «συνταγογραφημένα» πλέον ζωντανά προγράμματά του που εντυπωσιάζουν σχεδόν αποκλειστικά τους νεαρότερους φίλους του ή όσους ανακάλυψαν πρόσφατα την άλλοτε περσόνα της Πλατείας Εξαρχείων.

Αυτό που με απορία περίμενα να δω είναι η αντιμετώπιση που θα επεφύλασσε ο Τζιμάκος στη Γιάννα Αγγελοπούλου. Γιατί θυμάμαι, λίγα χρόνια πριν στην εκπομπή που είχε στο ραδιόφωνιο του Σκάι, «φροϋλάιν» την ανέβαζε, «ανέραστη» την κατέβαζε.

Και δεν είναι ότι μού φαίνεται αδιανόητο να τροποποιεί κανείς τα όσα λέει λόγω του «αφεντικού» του. Αδιανόητο μού φαίνεται να μην το παραδέχεται ή να μην πει τα όσα θα ήθελε ούτως ή άλλως να πει, και να μετά να σηκωθεί να φύγει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v