Ετοιμαστείτε για Χαβά(η)

Εδώ όλη η Ελλάδα ετοιμάζεται να πέσει στο λήθαργο του δεκαπενταύγουστου, στο ΠΑΣΟΚ θα κολλήσουν- ο ιδρυτής τυο οποίου "εφυήρε" και "τα μπάνια του λαού"; Όχι. θα το κλεισουν το μαγαζί για λίγες ημέρες. Αλλωστε, τώρα θα τους χτυπήσει η εξουσία την πόρτα; Τέτοια γκαντεμιά; 
Διάβαζα διάφορες δηλώσεις που έκανε η «αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ», κυρία Μαρία Καρακλιούμη, η οποία λόγω του θέρους έχει προφανώς αντικαταστήσει τον εκπρόσωπο τύπου, κ. Παπακωνσταντίνου.

Πείτε με σκληρό, αλλά εγώ αυτό το πράγμα με τις διακοπές των πολιτικών της αντιπολίτευσης δεν το καταλαβαίνω- τουλάχιστον από πολιτικής απόψεως.

Κατανοητό είναι πως όλοι θέλουν και να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν και να «γεμίσουν μπαταρίες»- κατά το άθλιο κλισέ των τελευταίων ετών. Όμως δε μπορώ να καταλάβω τι σόι «αφεντικό» είναι αυτό που αφήνει τους υπαλλήλους «να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές» όταν έχει πιάσει φωτιά η γούνα του.

Εξηγούμαι: Ο βασικός εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη λαϊκή δυσαρέσκεια, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, είναι πεσμένος στο έδαφος, το αντάρτικο στους κόλπους της κυβέρνησης διογκώνεται σε δυσθεώρητα επίπεδα, οι αιτιάσεις εκ μέρους των βουλευτών του ίδιου του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία καλά κραττούν, και επιπλέον, από όσο μπορώ να θυμηθώ, πρόκειται για το μόνο κόμμα που όντας στην αντιπολίτευση για πέντε χρόνια είναι σταθερά πίσω στις δημοσκοπήσεις!

Και μέσα σε αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κρίνουν ότι "δικαιούνται" διακοπές; Και καλά αυτά; Ο Πρόεδρος συμφωνεί;

Θα μού πείτε, θα περάσει μπροστά το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις αν δεν πάει ο Παπακωνσταντίνου μια εβδομάδα διακοπές; Προφανώς όχι. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Αφού η πολιτική είναι πια στο μεγαλύτερο μέρος της θέμα εικόνας, η εικόνα που δίνει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εικόνα προσπάθειας, εγρήγορσης και δίψας για νίκη. Αλλά αυτής μια εταιρίας που το αφεντικό έχει προσωπικά προβλήματα και οι υπάλληλοι βρίσκουν την ευκαιρία να λειτουργούν σε ρυθμούς δημοσίου.

Και ελάχιστοι καλοπροαίρετοι ψηφοφόροι είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν την απέχθειά τους για το δικομματισμό με όραμα διακυβέρνησης μια τέτοια εικόνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v