Τι έχουν τα έρμα και κλέβουν;

Η εγκληματικότητα και κυρίως αυτή που σχετίζεται με κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις σημείωσε ραγδαία άνοδο κατά το τελευταίο έτος. Μήπως πάει το μυαλό σας στο τι μπορεί να φταίει;
Την επικαιρότητα απασχολούν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η εν Ελλάδι εγκληματικότητα και κυρίως αυτή που σχετίζεται με κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις σημείωσε ραγδαία άνοδο κατά το τελευταίο έτος.

Όλοι δε, απορούν για τις αιτίες του πράγματος και από ό,τι υποψιάζομαι θα κατηγορήσουν την ελλιπή αστυνόμευση και τα «χαλαρά μέτρα ασφαλείας».

Αραγε δεν σκέφτεται κανείς να συνδέσει την αύξηση των εγκλημάτων με την αύξηση του κόστους ζωής και την ακρίβεια;

Ή μήπως θα ήταν πολύ... μαρξιστικό και για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα με περισσότερη αστυνομία;

Που όσο να πεις μειώνει και την ανεργία και τονώνει και ευαίσθητες εκλογικές περιφέρειες. Αλλά, ας μην είμαι καχύποπτος.

Κοιτάζοντας τα αναλυτικά στοιχεία για την αύξηση των ληστειών και των κλοπών- διαρρήξεων βλέπω ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2008 έναντι του 2007 οι ληστείες τραπεζών έχουν μείνει αμετάβλητες (στις 141)- λογικό αφού η ακρίβεια δεν είναι ικανή να δημιουργήσει τόσο ψυχρή εγκληματική συμπεριφορά όση απαιτεί ο σχεδιασμός της ληστείας μιας τράπεζας.

Το ίδιο ισχύει και για τις ληστείες χρηματαποστολών που έχουν αυξηθεί στις 11 από 10 πέρσι. Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν όμως οι ληστείες πρατηρίων καυσίμων (87 από 31) σούπερ μάρκετ (124 από 72), κινητών τηλεφώνων- μικροποσών (402 από 222) και τσαντών (116 από 93). Από τις κλοπές δε μπορώ να μην ξεχωρίσω τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε ιερούς ναούς (216 από 177), οικιών (8.504 από 6.126).

Τι σας φαίνεται πιο λογικό; Η παραπάνω στατιστική σας δείχνει ότι ξαφνικά σμήνη εγκληματικών εγκεφάλων ολκής αποφάσισαν να αποβιβαστούν στην Ελλάδα και να ταλαιπωρούν την έρημη πατρίδα μας ή ότι κακομοίρηδες μικροκακοποιοί κοιτούν να τα βολέψουν περνώντας στην άλλη μεριά του νόμου;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v