Το ταξίδι (στα Κύθηρα) και η απαισιοδοξία

Οι έρευνες είναι ξεκάθαρες. τα 2/3 των Ελλήνων πιστεύουν ότι σε είκοσι χρόνια η ζωή τους θα είναι χειρότερη από ό,τι σήμερα. Το υπόλοιπο 33% ποιοι είναι ρε παιδιά;
Οι απανταχού έρευνες είναι εν πολλοίς μια σαχλαμάρα. Ανάλογα με τις ερωτήσεις μπορεί να πάρεις την απάντηση που θέλεις. Αυτό δεν ισχύει για το λεγόμενο Ευρωβαρόμετρο- την έρευνα που διενεργεί η Ε.Ε. σε πολίτες της, τα πορίσματα της οποίας πρέπει να εμπιστευόμαστε, μια και οι ερωτήσεις είναι «στάνταρ».

Στην πλέον πρόσφατη λοιπόν έρευνα, το 67% των Ελλήνων πιστεύει ότι η ζωή του μετά από είκοσι χρόνια θα είναι χειρότερη. Στον Ιοβόλο δημιουργείται εξ αυτού μια μεγάλη απορία: Το υπόλοιπο 33% τι βλέπει και αισιοδοξεί; Γιατί δεν το λέει και σε εμάς τους υπόλοιπους;

«Η αισιοδοξία είναι η πίστη που οδηγεί στην επιτυχία», έλεγε ο Χέλεν Κέλερ. Εγώ να το δεχτώ. Αισθάνομαι όμως ότι βαδίζω ολοταχώς προς την αποτυχία.

Μιλώντας για αποτυχία δε μπορώ να μη σκεφτώ την διαφαινόμενη αποτυχία του υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του για αποκλειστικά ίδια δαπάνη η οποία κάλυψε το ταξίδι του στη Γερμανία. Χθεσινοβραδυινές δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για επίσημη ειδοποίηση από τη Siemens περί του ότι η ίδια η εταιρία έκανε την κράτηση στο ξενοδοχειο που έμεινε ο «ξάδελφος».

Εγώ δεν θα τοποθετηθώ έναντι του αληθούς ή μη των ισχυρισμών του υπουργού. Επειδή όμως το βλέπω να ζορίζει το πράγμα για τον «Μισέλ», και επειδή δεν είναι και πολύς καιρός που χάσαμε τον «σπόρο» τον Πολύδωρα, θέλω να κάνω έκκληση στα κυβερνητικά στελέχη: Μην χάνετε το χιούμορ σας και μην καταδικάζετε το δικό μας στην ένδεια. Κρατήστε τον Μιχάλη στη θέση του!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v