Ο Λυκαβηττός ξανά κατάλληλος!

Υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, αλλά και της κατακραυγής ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, το θέατρο του Λυκαβηττού κρίθηκε αίφνης ξανά κατάλληλο και ασφαλές. Την άλλη εβδομάδα πως το βλέπουν; Θα είναι ετοιμόρροπο ή όχι;    
Ποτέ δεν θα καταλάβω τις βουλές των κυβερνώντων- τουλάχιστον όχι σκεπτόμενος με την κοινή λογική ημών των υπολοίπων. Ο Δήμος Αθηναίων, όσο αιφνιδιαστικά αποφάσισε το κλείσιμο του Λυκαβηττού, αποφάσισε χθες το άνοιγμά του.

Κατά την ανακοίνωση του Δήμου, "η Δημαρχιακή αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης με το σκεπτικό ότι τέθηκαν υπόψη της τα προαναφερόμενα στοιχεία (η από 21 Ιουνίου 2008 Επιστολή/Αίτηση της Ε.Τ.Α. με τις συνημμένες σ' αυτήν Εκθέσεις Πραγματογνωμοσύνης) τα οποία προέκυψαν μετά την έκδοση της ανακαλούμενης Πράξης και από τα οποία προκύπτει ότι η αρχική από 05/06/2008 Αίτηση της Ε.Τ.Α. προς τον Δήμο Αθηναίων περί άμεσης αναστολής λειτουργίας του Θεάτρου Λυκαβηττού επειδή η κατάστασή του κρίνεται "ως μη ασφαλής" στηριζόταν επί εσφαλμένων και πλημμελών προϋποθέσεων (...)

Ο Δήμος επιχειρεί να δικαιολογήσει και την ΕΤΑ, προβάλοντας το Φεστιβάλ και τον Διευθυντή του ως τους μόνους υπεύθυνους για την ασυνεννοησία, προβάλλοντας την κριτική που ασκεί η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης στο Φρεστιβάλ. Λέει λοιπόν η ανακοίνωση πως «κατά το χρόνο υποβολής της Αίτησής της (σ.σ. για κλείσιμο του θεάτρου) η Ε.Τ.Α. ήχθη στη διαπίστωση ότι η κατάσταση του Θεάτρου κρίνεται μη ασφαλής, επειδή αγνοούσε τις συνημμένες στην από 21 Ιουνίου 2008 επιστολή της προς το Δήμο, Εκθέσεις Πραγματογνωμοσύνης/Τεχνικές Μελέτες, για τις οποίες καθώς και για το περιεχόμενο και τα συμπεράσματά τους έλαβε γνώση για πρώτη φορά μετά την έκδοση της ανακαλούμενης Πράξης."

Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Το Θέατρο Λυκαβηττού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικινδύνως ετοιμόρροπο... αφού δεν έχουν εκδηλωθεί... καθιζήσεις... αποκλίσεις... αστοχίες... μεγάλες παραμορφώσεις που να εμπνέουν άμεσο κίνδυνο και ανησυχία για τη χρήση του κτιρίου" και επομένως η προαναφερόμενη αρχική αίτηση της Ε.Τ.Α. στηριζόταν επί εσφαλμένων προϋποθέσεων, για την συνδρομή των οποίων κατά τους ισχυρισμούς της ευθύνεται το Φεστιβάλ Αθηνών".

Τόσο λοιπόν διήρκεσε το μπάχαλο. Όσο χρειάστηκε για να διαμαρτυρηθεί όλος ο κόσμος και για να διασυρθούμε στο εξωτερικό με τα γνωστά (και δίκαια!) περί «ελληνικής οργάνωσης» κλπ κλπ. Όσο, θα πουν μερικοί, χρειάστηκε για να διαπιστώσει ο δήμαρχος ότι του κοστίζει περισσότερο επικοινωνιακά το να τη σπάσει στον κ. Λούκο, παρά να μην κηρύξει επικίνδυνο το θέατρο του Λυκαβηττού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v