Τριτοκοσμικές τιμές!

Ο Ιοβόλος έψαχνε δωμάτιο στην Επίδαυρο. Βρήκε; Βρήκε μια καταπληκτική ευκαιρία γ΄ κατηγορίας με μόλις 90 ευρώ ανά βράδυ! Τρισευτυχισμένος με την επιτυχία του γύρισε να το ανακοινώσει στον διπλανό συνάδελφο. Και μετά τράβηξε τα μαλλιά του.         
Την ωρα που ο Ιοβόλος έψαχνε δωμάτιο στην Επίδαυρο για να καταφύγει αφού κουλτουριαστεί στα αρχαία θέατρα της πατρίδας μας, ο φίλος και συνάδελφός του- ο Θανάσης με τ΄όνομα- έψαχνε ξενοδοχείο για τη μακρινή Ινδία, όπου θα βρεθεί το προσεχές διάστημα.

Δεν ξέρω αν είχατε την εμπειρία, αλλά δωμάτιο την Παρασκευή το βράδυ για τα ξενοδοχεία πέριξ της Επιδαύρου είναι πιο δύσκολο να βρεις από ό,τι parking στην Κυψέλη, Έλληνα αρσιβαρίστα με καθαρά ούρα ή Έλληνα πολιτικό που να μην έχει πάρει μίζα από τη Siemens.

Την ίδια γνώση έχουν προφανώς και οι ξενοδόχοι της περιοχής, που χρεώνουν τρελά ποσά για μια νύχτα. Αυτό που μετά κόπων και βασάνων μπόρεσα να βρω για μια νύχτα ήταν το γ΄ κατηγορίας Verdelis Inn. Δίπλα, μια χαριτωμένη στιγμή από την ιστορία της κεντρικής σάλας του ξενοδοχείου.

Το διπλό δωμάτιο στα ανωτέρω κατάλυμμα τιμάται στα 95 ευρώ «με 2 μονά κρεβάτια και πιθανότατα διπλό στρώμα, εάν έχουμε την παραλαβή μέχρι τότε».

Εκείνη περίπου τη στιγμή ο φίλος Θανάσης κατέληγε στη δική του επιλογή για κατάλυμμα στη μακρινή Ινδία. Το Taj Hotel είναι ένα πρώην παλάτι, το οποίο έχει διατηρηθεί πλέον ως ξενοδοχείο.Δείγμα των ταπεινά παρεχόμενων υπηρεσιών μπορείτε να δείτε στην παρακείμενη φωτό. Η παραμονή σε αυτό τιμάται στα 225 ευρώ ανά βράδυ.

Δεν έχω φυσικά την πρόθεση να συγκρίνω το συνολικό κόστος ενός ταξιδιού στην Ινδία με αυτό της μετάβασης στην Επίδαυρο για την παρακολούθηση μιας παράστασης.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η σχέση κόστους- υπηρεσιών στη δυτικοευρωπαϊκή και τουριστικά προσανατολισμένη Ελλάδα έναντι εκείνης μιας «τριτοκοσμικής» ασιατικής χώρας. Κάθε φορά που βλέπω τέτοια σκέφτομαι μήπως πρέπει να γυρίσουμε μερικές δεκαετίες πίσω.

Τότε που δεν ήμασταν τόσο «προοδευμένοι»...

Υ.Γ. Στο πάνω μέρος της κεντρικής φωτό βλέπετε την επιλογή του Ιοβόλου, και στο κάτω την επιλογή του Θανάση. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v