Αυτή η αποπομπή, είναι μακέτο;

Ο Γιώργος στέλνει τον Σημίτη στο σπίτι του και εκεί μάλλον τελειώνει αυτό το επεισόδιο. Ενα άλλο πεδίο αντιπαράθεσης των δύο ανδρών θα μένει για πάντα όμως ζωντανό στη μνήμη (και τις οθόνες) μας: Αυτό του ποιος θα "σκοτώσει" πιο αποτελεσματικά τα ελληνικά. Δείτε τα videάκια.   
Εν ριπή οφθαλμού ο Γιωργάκης αποφασίζει να στείλει τον Σημίτη στο σπίτι του.

Κατ' αρχήν τέτοια μπάχαλα είναι κατά τη γνώμη μου πάντα ωραία.

Ο μεν είναι πολιτικός αρχηγός, και δη στην αντιπολίτευση, οπότε αναγκαστικά θα παίξει το επικοινωνιακό του παιχνίδι, ο δε είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που έχοντας φτάσει σε κάποια ηλικία δεν αισθάνεται άνετα, έναντι της θέσης του στην ιστορία, με το "είπα- ξείπα".

Περισσότερο πολιτικό παιχνίδι η αντιπαράθεση δε νομίζω ότι κρύβει, καθώς δύσκολα ο Σημίτης θα ξεκινήσει στα εβδομήντα κάτι του "αντάρτικο", ενώ ο Γιώργος δεν έχει κανένα λόγο να τραβήξει την ιστορία περισσότερο εν όψει και ευρωεκλογών τις οποίες ετοιμάζεται να χάσει πανηγυρικά.      

Όλοι οι τριγμοί που θα προέλθουν από την αποπομπή Σημίτη θα προέλθουν από τους δελφίνους που θα επιχειρήσουν πιθανότατα να καταδείξουν ότι "αυτές δεν είναι πρακτικές ηγεσίας", ότι ο "πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει πάνω από όλα να είναι ενωτικός" και λοιπές υπόγειες αντιπολιτευτικές μπηχτές. 

Το πολιτικό ζουμί νομίζω ότι τελειώνει εκεί, για αυτό και επιθυμώ να αναδείξω ένα πεδίο όπου η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών υπήρξε- και είναι ακόμη- εξαιρετικά σκληρή και άρα περισσότερο ενδιαφέρουσα: Αυτό της χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

Ακολουθούν δύο δείγματα τηλεοπτικής ιστορίας που δείχνουν ότι εάν ένας από τους δύο δεν απομακρυνόταν από το προσκήνιο, η άρθρωση, η σύνταξη και η γραμματική θα περνούσαν (ακόμη πιο) δύσκολες ώρες.            







Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v