Tom Crooze

Για κάποιο λόγο που μου διαφεύγει, οι άνθρωποι γουστάρουν να κάνουν λίστες όπως “Τα 10 καλύτερα τραγούδια στον κινηματογράφο, που έχουν παιχτεί με φυσαρμόνικα”...
Για κάποιο λόγο που μου διαφεύγει, οι άνθρωποι γουστάρουν να κάνουν λίστες όπως “Τα 10 καλύτερα τραγούδια στον κινηματογράφο, που έχουν παιχτεί με φυσαρμόνικα”. Ακόμα πιο περίεργο μου φαίνεται το ότι μπορούν να τις κάνουν, αφού εμένα μου είναι πολύ δύσκολο να ανασύρω τέτοιου είδους πληροφορίες για συγκεκριμένο λόγο (συνήθως μου 'ρχονται απροειδοποίητα). Από τις ταινίες που βλέπω, πάλι, δε συγκρατώ ποτέ πάρα πολλά πράγματα εκτός κι αν μου κάνουν τρομερή εντύπωση ή τα συζητήσω με κάποιον επί τόπου.

Έτσι, μου φαίνεται βουνό το να φτιάξω μόνος μου μια ολόκληρη λίστα με τα 10 καλύτερα κινηματογραφικά περουκίνια ή τα 10 πόδια πρωταγωνιστριών που θυμίζουν Ριβάλντο (η Ζάκλιν Σμιθ μου έρχεται κατά νου)! Κάπου πήρε το μάτι μου αυτό το βιβλίο, όπου διάφοροι άνθρωποι του κινηματογράφου, όπως οι αδερφοί Κοέν, δίνουν τις δικές τους περίεργες λίστες κι απ' ότι φαίνεται είναι αρκετά πρωτότυποι. Για να τιμήσω αυτή την ανακάλυψη θα δώσω μια λίστα με το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή... τις 5 καλύτερες καμέο εμφανίσεις του Μπεν Στίλερ σε ταινίες άλλων:

Στο Happy Gilmore, ο Μπεν Στίλερ είναι ο νοσοκόμος του γηροκομείου, που όταν οι επισκέπτες και οι προϊστάμενοι φεύγουν, αναγκάζει τους γέρους και τις γριές να κατασκευάζουν ρούχα και ν' απαντούν σε ροζ τηλέφωνα. Στο Tenacious D: The Pick of Destiny, είναι ο παλιοροκάς υπάλληλος που αποκαλύπτει στους πρωταγωνιστές το μυστικό της “πένας του πεπρωμένου”. Στο School for Scoundrels, κάνει το παλιό θύμα του απατεώνα δασκάλου αυτοπεποίθησης Μπίλι Μπομπ Θόρντον. Και στο Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, κάνει τον αρχηγό της ομάδας ειδήσεων του ισπανόφωνου καναλιού... Como esta, bichez!

Η καλύτερη όμως όλων είναι όταν αντικαθιστά εκείνο το φλώρο τον Τομ Κρουζ στις δύσκολες σκηνές του Mission Impossible. Πραγματικά ανεκτίμητη...


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v