Όταν "σε πίνει"

Οι καταχρήσεις που δεν είναι επιζήμιες για άλλους, έχουν την πλάκα τους. Ειδικά για αυτούς που σε παρατηρούν ή που μαθαίνουν τα καμώματά σου. Αν είσαιδιάσημος, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αυτοί που σε παρατηρούν είναι λίγο περισσότεροι...       
Όπως οι περισσότεροι φοιτητές, έτσι και ο Ιοβόλος πέρασε- πάλαι ποτέ- μια εποχή καταχρήσεων. Θυμάται δε με τις ανάλογες παρέες πόση πλάκα έσπαγαν με τις ιστορίες που προέκυπταν από τις καταχρήσεις και κατέδειχναν «πόσο χάλια είχε γίνει» ο τάδε ή ο δείνα πρωταγωνιστής της ιστορίας.

Θυμάται χαρακτηριστικά μια ιστορία με έναν τύπο που όντας σπουδαστής σχολής κινηματογράφου, έκανε μάθημα στον πρώτο όροφο της σχολής Σταυράκου- αν δε με απατά η μνήμη μου, στο τμήμα ηχοληψίας.

Εχοντας προηγουμένως κάνει χρήση μεγάλων ποσοτήτων.... μπύρας, και ενώ κάπνιζε στο μπαλκόνι της σχολής, θεώρησε ότι η αστυνομία έρχεται να τον πιάσει και αποφάσισε να... σαλτάρει στο δρόμο, με αποτέλεσμα να σπάσει τα δύο του πόδια και ένα χέρι!

Ελαφρώς αντίστροφη, αλλά νομίζω περισσότερο διασκεδαστική είναι η ιστορία του διάσημου τέκνου παλαιών ηθοποιών, που συνελλήφθη με ποσότητες κοκαΐνης στο σπίτι του. Όπως μαθαίνει ο Ιοβόλος, ο περί ου ο λόγος, έχοντας κάνει χρήση μεγάλων δόσεων του συγκεκριμένου ναρκωτικού, άρχισε να βλέπει σκιές να κυκλοφορούν στο σπίτι του. Χωρίς να χάσει χρόνο και αποφασισμένος να προασπίσει το «έχει» του, πήρε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί κατά των άσαρκων εχθρών με μάλλον πενιχρά αποτελέσματα.

Απογοητευμένος από την ικανότητά του να αυτοπροστατευθεί, τηλεφώνησε στην αστυνομία (!) ανακοινώνοντας ότι το σπίτι του έχει παραβιαστεί και ζητώντας βοήθεια. Όταν άνοιξε την πόρτα στα όργανα με το όπλο στο χέρι, εν μέσω συννέφων κοκαΐνης και με φόντο ένα σπίτι διαλυμένο, μπορούσε να είναι πλέον σίγουρος ότι... οι κακοί δεν θα τον απειλούσαν.

Τουλάχιστον όχι αυτοί που είναι εκτός της φυλακής... 

Υ.Γ. Αγριες δολοφονίες τηλεοπτικών σταρς, συλλήψεις διασήμων ονομάτων για παραλήρημα από χρήση νωρκωτικών... δε νομίζετε ότι μοιάζουμε όλο και περισσότερο με χόλυγουντ;      

Υ.Γ.2  Πέρα από πλάκα, πάντως και όσον αφορά το θέμα των ναρκωτικών, είναι καιρός να προχωρήσει επιτέλους η πολιτεία στον περιλάλητο διαχωρισμό μεταξύ «σκληρών» και «μαλακών» ουσιών. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται με την ίδια ποινή αυτός που παίρνει κοκαΐνη και πυροβολεί ανεξέλεγκτα, αν θέλετε- αυτός που μεθά και οδηγώντας σκοτώνει παιδάκια στην παραλιακή, με αυτόν που κάθεται σπίτι του και αποχαυνωμένος από τους καπνούς της κάνναβης, τρώει σοκολάτες και γελά υστερικά με τις διαφημίσεις στην τηλεόραση.

Είναι κοινή λογική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v