Για το σούσι μας ρε γαμώτο!

Πραγματικά ανησυχητικές ειδήσεις από το μέτωπο της ακρίβειας, κάνουν τις εξεγέρσεις σε χώρες του αναπυσσόμενου κόσμου να φαίνονται σαν γυμναστικές επιδείξεις νηπιαγωγείου. Το σούσι δίνει το στίγμα της αντίστασης.
Μπορεί αυτή η ιστορία με την ακρίβεια να είναι όλον αυτό τον καιρό ενοχλητική, τώρα όμως φαίνεται ότι τα πράγματα ξεπερνούν κάθε όριο.

Ο ιοβόλος διάβασε σήμερα μια διεθνή είδηση που- αν όλα λειτουργούν σωστά σε αυτό τον κόσμο- πιθανότατα θα οδηγήσει τους δυτικούς σε μαζικές εξεγέρσεις και σε οργισμένες διαδηλώσεις, όπως ήδη συμβαίνει στον αναπτυσσόμενο κόσμο για το σιτάρι το ρύζι κλπ.

Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό άρθρο των Financial Times, η ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική άνοδο της τιμής του σούσι!

Κατά το ρεπορτάζ η αύξηση της τιμής των καυσίμων καθιστά το ψάρεμα του τόνου ασύμφορο, καθώς ανεβάζει σημαντικά την τιμή του κάθε απόπλου. Τώρα όλο κια περισσόυτεροι ψαράδες στην Ιαπωνία δηλώνουν ότι δεν τους συμφέρει να βγαίνουν στον ωκεανό για ψάρεμα.

Αν και ακόμη τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι ορατά «εκεί που μας πονάει», σε έναν, δύο, το πολύ τρεις μήνες, είναι σίγουρο ότι ο μέσος άθρωπος δεν θα μπορεί να απολαμβάνει το σούσι του με την ίδια ευκολία όπως σήμερα.

Και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να σημάνει αυτό για την δημοκρατία....
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v