Φοβού τους δυτικούς και χάμπουργκερ φέροντες

Από υποσιτισμένοι, οι κινέζοι έφηβοι έχουν πλέον πρόβλημα παχυσαρκίας! Στη Σαϊγκόν μπορεί να "μη σου' φτανε ο αέρας για να ζήσεις", αλλά για να μπουκώσεις χάμπουργκερ φαίνεται ότι σου φτάνει μια χαρά. Βλέπεις, εκεί δεν έχουν Καραμανλή να κάνει έκκληση για αντιμετώπιση της μάστιγας...      
Κερκόπορτα φαίνεται να βρίσκει ο καπιταλισμός για το απόρθητο (;) φρούριο των κινέζων συντρόφων.

Σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας στην Κίνα τα τελευταία 30 χρόνια είναι εκρηκτική, αφού περίπου το 20% των μικρών Κινέζων (κάτω των επτά χρόνων) είναι υπέρβαροι και ποσοστό μεγαλύτερο του 7% παχύσαρκοι, σύμφωνα με τη μελέτη της Εθνικής Υπηρεσίας για την Παιδική Παχυσαρκία.

Οι κινέζοι ειδικοί μελέτησαν 80.000 παιδιά από έντεκα μεγάλες πόλεις της χώρας και κατέγραψαν αύξηση 156% στον αριθμό των παχύσαρκων παιδιών την δεκαετία 1996-2006 και 52% στον αριθμό των υπέρβαρων.

Όσοι εκδυτικοποίηση δεν κατάφερε το "άνοιγμα στην Κίνα" του Νίξον και οι χρόνιες προσπάθειες του δαιμόνιου Κίσινγκερ, το κατάφεραν η τηλεθέαση και τα Mc Donald’s.
Εχετε στο μυαλό σας την εικόνα του λιτοδίαιτου ασιάτη με τη μπλε φόρμα μέσα στους οριζόνες; Ε, ξεχάστε την. Για την ακρίβεια αντικαταστήτε την με αυτή ενός υπέρβαρου εφήβου με τρία μπέργκερς μπροστά του και με μια Coca Cola στο χέρι.

Είπα "ακρίβεια" και θυμήθηκα τον Πρωθυπουργό μας. Ο κ. Καραμανλής απυήθυνε σήμερα έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της ακρίβειας.

Μπράβο, Πρωθυπουργάρα μας!

Προφανώς αυτή ήταν η ύστατη λύση για την Κυβέρνηση προκειμένου να νικήσει την ακρίβεια. Σου λέει «και στα δύσκολα -αν ρε παιδί μου δούμε ότι δεν πιάνει τίποτα άλλο- βάζουμε τον Πρόεδρο να κάνει έκκληση. Αλλά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι δεν γίνεται τίποτε άλλο...».

Μπράβο, παιδιά! Έτσι θέλει: Γενναίες και δύσκολες αποφάσεις που μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος και να χτυπούν τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα φέρουν αποτέλεσμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v