Πετάει η Ολυμπιακή;

Δεν είναι πάντα εύκολο να πάρεις την πτήση στην οποία έχεις κλείσει εισιτήριο. Ειδικά αν πρόκειται για πτήση εσωτερικού και αν η εταιρία είναι η Ολυμπιακή. Αλλά πια, αυτό το θεωρούμε δεδομένο, έτσι δεν είναι;   
Φίλος του Ιοβόλου απέδρασε για Σαββατοκύριακο στην όμορφη Κέρκυρα. Είχε προγραμματίσει να επιστρέψει αεροπορικώς με την τελευταία πτήση της Ολυμπιακής το βράδυ της Κυριακής. Αναχωρεί στις 11.30 του είχε πει η ευγενής υπάλληλος όταν είχε κλείσει το εισιτήριο της επιστροφής.

Του φάνηκε λίγο αργά, μια που η Δευτέρα είναι εργάσιμη, αλλά και τι να έκανε; Λίγες ημέρες πριν πετάξει ενημερώθηκε από την εταιρία ότι τελικώς η πτήση είχε μεταφερθεί μία ώρα αργότερα- δηλαδή στις 12.30- 1 παρά.

Το πράγμα φάνηκε να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αλλά ούτως ή άλλως εναλλακτική πλέον δεν υπήρχε. Περί τις 11.00 ο ταξιδιώτης μας τηλεφώνησε στο αεροδρόμιο για να επιβεβαιώσει την ώρα αναχώρησης, μόνο και μόνο για να μάθει ότι η πτήση είχε αναβληθεί για τις 2 παρά 20!

Στη μία ήταν ήδη στο αεροδρόμιο όπου και επληροφορήθη ότι «το αεροπλάνο δεν έχει φτάσει ακόμη» και ότι «το περιμένουμε γύρω στις 2»- λες και ήταν η θεία Ξένια με τα φοντάν ανά χείρας που δεν έβρισκε ταξί από το Παγκράτι.

Η απογείωση τελικώς πραγματοποιήθηκε στις 2.30 και η άφιξη στο Ελ Βενιζέλος μετά τις 3. Και σιγά το παράδοξο, θα μου πείτε. Η πρώτη ή τελευταία φορά είναι που ακούμε αυτή την ιστορία;

Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία, θα συμφωνήσω μαζί σας. Αυτό που με κάνει όμως έξαλλο είναι το ότι το θεωρούμε δεδομένο! Πληρώνουμε 150 ευρώ ένα δρομολόγιο εσωτερικού- την ίδια ώρα που μπορεί κανείς να πάει στο Λονδίνο ή το Παρίσι με 50 ή 60 ευρώ- και δεν ξέρουκμε και τι ώρα θα πραγματοποιηθεί (αν πραγματοποιηθεί). Και όλο αυτό δνε είναι και τίποτα σπουδαίο γιατί... «έτσι είναι αυτά».

Και αυτά από ένα «μαγαζί» που ψάχνεται να πουληθεί και άπαντες ενδιαφέρονται να δείξει τον καλύτερο εαυτό του.

Όταν σε λίγα χρόνια άλλες αεροπορικές εταιρίες θα έχουν de facto πάρει την επί παλαιοτέρω μονοπωλιακή θέση της Ολυμπιακής και θα βλέπουμε τα εισιτήρια να υπερκοστολογούνται χωρίς να μπορουμε να κάνουμε και τίποτα, ας θυμόμαστε ότι «έτσι είναι αυτά» και ας δίνουμε πρόθυμα όχι 150 και 200 ευρώ για μία θέση, αλλά 350 και 400 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v