Εμείς οι Βλάχοι όπου λάχει...

Για άλλη μια φορά ένας υπουργός μας αποκαλύπτει τους πραγματικούς υπευθύνους ενός κακώς κειμένου που αδίκως χρεώνεται στην Κυβέρνηση. Μπράβο κ. Βλάχο μας. Για να αποκαθίστανται σιγά- σιγά οι αδικίες. Μόνο έτσι θα προχωρήσει το κοινωνικό κυβερνητικό έργο.     
Η σκέψη δεν είναι νέα αλλά είναι πάντα εντυπωσιακή. Για τα δεινά της καθημερινότητας φταίει ο Τύπος που τα παρουσιάζει έτσι.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ταυτίζεται με τον Μπάρμπα Γιώργο, τον θειο του Καραγκιόζη μόνο κατ΄ όνομα (λέμε τώρα), είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα πολιτικού που με τον τρόπο του θέλησε να καταδείξει την υπερβολική εξουσία του τύπου.

«Άθελα σας γίνεστε προπαγανδιστές αυτού που λέμε ακρίβεια» είπε ο κ .Βλάχος απευθυνόμενος προς τα μέσα ενημέρωσης. Ετσι τώρα αν με τα ίδια χρήματα η αγοράστική σας δύναμη έχει μειωθεί κατά 25% ξέρετε ποιον να κατηγορήσετε.

Όχι την Κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών που στο κάτω- κάτω ό,τι μπορούν κάνουν, αλλά αυτή την ανάλγητη τάξη των δημοσιογράφων που τον ελεύθερο χρόνο της τρέχει από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ και αλλάζει κρυφά τις τιμές στα ράφια.

Είναι οι ίδιοι τύποι που κρυφά ανοίγουν το φάκελο και αλλάζουν όσα γράφει ο λογαριασμός των ΔΕΚΟ λίγα μόλις λεπτά πριν τον πάρουμε στα χέρια μας. Που πιάνουν τα γκαρσόνια λίγο πριν μας δώσουν το λογαριασμό και τα πείθουν να φουσκώσουν την τιμή. Που σκουντάνε με νόημα τους υπαλλήλους στα πρατήρια βενζίνης όταν για 10 γαλόνια λένε «8 ευρώ» τους διορθώνουν: «18 εννοείς».

Είναι με δυο λόγια αυτοί που εμποδίζουν την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την κοινωνική της πολιτική.

Πέστα, υπουργάρα μου! Τους τα λέω εγώ και δεν με πιστεύουν!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v