Ενα μυαλό και αυτό...

Δύο επιστημονικές ανακοινώσεις τονώνουν την αισιοδοξία ακόμα και των πιο απογοητευμένων από τον πολιτικό κόσμο. Στο μέλλον, το συμπαθές πλάσμα στη διπλανή φωτογραφία θα μπορεί να αναλαμβάνει πολιτικές θέσεις, χωρίς να πρέπει να καμουφλάρεται με κοστούμια και γραβάτες.    
Ο Ιοβόλος με ενδιαφέρον παρατηρεί συχνά- πυκνά τις προόδους της επιστήμης. Ετσι, η είδηση για τα αποτελέσματα της έρευνας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Νορβηγίας κατά τα οποία "οι βαρετές δουλειές οδηγούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο στη νωθρότητα", τον προβλημάτισε.

Αυτομάτως έκανε τον παραλληλισμό με τον πολιτικό κόσμο και ειδικά με όλους εκείνους τους βουλευτές που έχουν για πρώτη φορά εκλεγεί (σημειωτέον ότι όλοι πέρασαν από αυτό το στάδιο) και που για τέσσερα χρόνια ούτε μιλάνε, ούτε λαλάνε. Με δεδομένο το αυμβίβαστο, ο Ιοβόλος αναρωτιώταν πάντα: Εκτός από το να «ενημερώνονται», τι άλλο κάνουν αυτοί οι βουλευτές;

Και δεν είναι ότι με απασχολεί η ευημερία της πατρίδας με βάση την οποία ο λαός επέλεξε τους 300 ικανότερους να αντιπροσωπεύσουν τα συμφέροντά του Έλληνες, αλλά η ίδια τους η οξύνοια, που όπως μαθαίνω, τίθεται εν αμφιβόλω.

Τις ανησυχίες μου κόπασε μια άλλη επιστημονική είδηση, σύμφωνα με την οποία οι επιστήμονες σχεδιάζουν την κατασκευή μιας ειδικής συσκευής, που θα διαθέτει σύστημα προειδοποίησης, καταγράφοντας την δραστηριότητα του εγκεφάλου, ενώ θα μπορεί να προλαμβάνει λάθη 30 δευτερόλεπτα πριν αυτά συμβούν (!)

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μια πιθανή βελτίωση της συσκευής αυτής, ώστε να προλαμβάνει τις ανοησίες π.χ. δέκα ή δέκα πέντε χρόνια νωρίτερα, θα σημάνει την σωτηρία του πολιτικού κόσμου!

Ακόμα και αυτών που νανούρισαν τον εγκέφαλό τους, αποκοιμώμενοι στα βουλευτικά έδρανα και ονειρευόμενοι ένα μέλλον χωρίς γκάφες…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v