Ε δε θα μας πάρει κι ο Ανδρουλάκης τη δουλειά!

Καυστικός και είρων (ως συνήθως) ο Μίμης, βρέθηκε στον Ιανό για παρουσίαση βιβλίου και κατέληξε να πετά φαρμάκι -πιο δηλητηριώδες και από αυτό του Ιοβόλου- προς τον μικρό Αλέξη.
Προ εβδομάδων το περιστατικό, αλλά δύσκολα θα διέφευγε από το... μακρύ αυτί του Ιοβόλου. Η σκηνή διαδραματίζεται στον Ιανό όπου ο καθηγητής Μπουραντάς παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα.

Μεταξύ των προσκεκλημένων-ομιλητών και οι Μίμης Ανδρουλάκης και Αλέξης Τσίπρας. Ο τελευταίος έχει καθυστερήσει.

Τον Ανδρουλάκη προφανώς τον «έτρωγε» η γλώσσα του να πει για το θέμα των ημερών: τη δημοτικότητα του Αλέξη. «Πρώτη φορά έρχομαι σε παρουσίαση βιβλίου και δεν με χαιρετά κανείς. Είστε όλοι καπιταλιστές ή είστε όλοι με τον Τσίπρα;», ήταν η... ενερκτήρια ατάκα του.

Για τη συνέχεια ο μεταγραφείς εις ΠΑΣΟΚ πρώην Συνασπισμός, εδωσε μια δική του εκδοχή της ιστιοπλοϊκής θεωρίας περί φαινομένου και πραγματικού ανέμου: «Ξέρετε καμιά φορά η πορεία σου εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου. Αν τρέχεις με 50 χλμ την ώρα αλλά ο άνεμος είναι κόντρα με ταχύτητα 30 χλμ την ώρα τότε φαίνεται ότι τρέχεις με 20 χλμ. Αυτό είναι η περίπτωση Παπανδρέου! Αν τρέχεις αν τρέχεις με 20 χλμ ανά ώρα και ο άνεμος είναι ευνοικός με ταχύτητα 50 χλμ ανά ώρα, τότε φαίνεται ότι τρέχεις με 70 χλμ. Αυτή είναι η περίπτωση Τσίπρα»!

Ο ίδιος, αποκάλυψε μέρος του περιεχομένου των πυρετωδών διεργασιών στα έδρανα της Βουλής: «Πάντοτε ήθελα να παρουσιάσω ένα βιβλίο χωρίς να το έχω διαβάσει, αλλά τελικώς το πήρα σε φωτοτυπίες και το διάβαζα στη Βουλή. Ερχόταν και ο Πάγκαλος και μου έλεγε «τι είναι όλα αυτά;» και του έλεγα ότι είναι μια νέα μυστική αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό».

Όταν αργότερα μπήκε στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας, χαμογελαστός ο «νέος Λαλιώτης» του απύηθυνε το λόγο: «Αντε, πρόεδρε, για να καλύψω την απουσία σου μιλάω όλο για σένα».

Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Μπίστης. Εκτός από τους τύπους που «βρήκαν» τελευταία στιγμή εισιτήρια για τον Τιτάνικό, μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον που θα χτύπαγε το κεφάλι του στον τοίχο με περισσότερη δύναμη απ΄αυτούς τους τρεις;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v