Ισπανική επέλαση γένους θηλυκού

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας απαρτίζεται από οκτώ άνδρες και από... εννέα γυναίκες. Οι κριτικές για την επιλογή Θαπατέρο να διορίσει υπουργό Άμυνας μια 37χρονη έγκυο πρώην πωλήτρια έχουν ήδη ξεκινήσει. Βέβαια, ο κ .Μπερλουσκόνι έδωσε ήδη τη γνώμη του...   
Αχός πολύς ακούστηκε στην «σοσιαλίζουσα» Ισπανία, όπου ο Θαπατέρο ανακοίνωσε ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο της νεοκλεγείσας κυβέρνησής του θα απαρτίζουν οκτώ άνδρες και... εννέα γυναίκες.

Αυτό, που επί της αρχής φαίνεται αυτονόητο, δεν είναι καθόλου έτσι. Πολλώ μάλλον για μια χώρα που πριν από λίγες δεκαετίες, επί Φράνκο, οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό ει μη μόνο με την υπογραφή- συγκατάθεση του συζύγου τους!

Την εντονότερη κριτική δέχτηκε ο Ισπανός Πρωθυπουργός για τη νέα υπουργό Άμυνας, Κάρμε Τσακόν, ετών 37, πρώην πωλήτρια και... έγκυο (την βλέπετε στη φωτογραφία να επιθεωρεί στρατιωτικό άγημα). Την είδηση έσπευσε να σχολιάσει ο επίσης νεοκλεγείς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Θαπατέρο είναι «πολύ ροζ».

Ζήτημα ικανότητας της κ. Τσακόν δεν τίθεται- τουλάχιστον εκ των προτέρων και σίγουρα όχι από τον Ιοβόλο. Δεν μπορώ παρά να χαρακτηρίσω άβολη πάντως την μελλοντική κατάσταση κατά την οποία λεχώνα ούσα η κ. Τσακόν (γεννά σε δύο μήνες) θα μετέχει, επί παραδείγματι, στη Σύνοδο Υπουργών Αμύνης του NATO και υπερασπιζόμενη την ασφάλεια των επισκεπτών έναντι των βασκικών διεκδικήσεων, θα δέχεται μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο για τους... κωλικούς της βρεφικής ηλικίας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές ας είναι όλες οι αντιξοότητες που θα έχει να αντιμετωπίσει η κ. Τσακόν και όλα θα πάνε μια χαρά. Φαντάζομαι όμως ότι εκτός από την κοιλιά (την οποία προς ώρας διαθέτει) η νεαρή πολιτικός θα χρειαστεί και... «στομάχι».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v