Οι γάμοι των ομοφυλοφίλων και η... γυριστή του ΣΥΡΙΖΑ

Τα νέα για τους προγραματισθέντες γάμους των ομοφιλοφύλων είναι αρνητικά, αφού κατά την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπαναχώρησε από τις αρχικές του υποσχέσεις για ανάληψη δράσης. Τις πταίει;      
Όπως έχω πει και στο παρελθόν, οι γάμοι των ομοφυλοφίλων, ως ζήτημα προσωπικό, αφήνουν αδιάφορο τον Ιοβόλο- προς τέρψη της μητέρας του που περιμένει εγγονάκια.

Ως ζήτημα κοινωνικό όμως τα πράγματα που υπάρχουν για να ειπωθούν σχετικά, και κυρίως για την απροθυμία της πολιτείας να αναγνωρίσει το δικαίωμα της δια βίου ζεύξης δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου, αφθονούν.

Το όλο θέμα είχε έρθει προ μηνός στο προσκήνιο με αφορμή τους δύο εξαγγελθέντες (πολιτικούς, βεβαίως) τέτοιους γάμους, που επρόκειτο να τελεστούν στα δημαρχεία της Καισαριανής και της Θεσσαλονίκης, αν δεν κάνω λάθος. Τελική ενημέρωση για το τι τελικά έγινε δεν υπήρξε.

Μόλις προχθές όμως η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ) προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία κατήγγελνε για ασυνέπεια τους εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, υπήρχαν επί μακρόν συσκέψεις με στελέχη του Συνασπισμού, με πρωτοβουλία του κόμματος, για να καταστή δυνατός ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων. Αποκορύφωση των συζητήσεων, πάντα κατά την ΟΛΚΕ, «υπήρξε η εξαγγελία περί της δυνατότητας του κόμματος αυτού, να τελέσει πολιτικό γάμο, με τον ισχύοντα νόμο, από τον σημερινό πρόεδρό του Α. Τσίπρα στη γιορτή υπερηφάνειας, τον Ιούνιο του 2006 στην πλατεία Κλαυθμώνος».
 
Από την ίδια ανακοίνωση προκύπτει ότι οι γάμοι που πρόσφατα απασχόλησαν την επικαιρότητα, επρόκειτο να τελεστούν από δημάρχους που επηρεάζει ο Συνασπισμός.

Αφορμή για την έκδοση της ανακοίνωσης αποτέλεσε η ενημέρωση εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι τελικώς οι δήμαρχοι «του» αρνούνται να τελέσουν τους γάμους.

Η γκέι κοινότητα εξανέστη- όχι άδικα. Το θέμα προφανώς για αυτούς δεν είναι το συγκεκριμένο κόμμα, όσο ότι η αριστερά εδώ και πολλά χρόνια «φλερτάρει» με το φερόμενο ως 10% του πληθυσμού (άντε, να πούμε εμείς 5%), προκειμένου να τσιμπήσει τα ψηφαλάκια και αυτής της μειονότητας, ενώ όταν "έρχεται η στιγμή για να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει", η καθεστηκυία (και συντηρητική) τάξη φαίνεται να αποτελεί το χαϊδεμένο παιδί των σημερινών «κόκκινων» που κάποτε- στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν...- κατηγορούνταν ως «ροζ».

Υ.Γ. Για να αποδώσουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, πούμε ότι αυτή η εξ αριστερών κριτική δεν θα μπορούσε να αφορά οποιοδήποτε άλλο κοινοβουλευτικό κομμα πέραν του Συνασπισμού, με δεδομένο ότι οι θέσεις του ΚΚΕ για την ομοφυλοφιλία, είτε δεν ακούγονται καν, είτε τείνουν να μοιάσουν με εκείνες της εκκλησίας. Είπαμε όμως: Όσο ανεβαίνει ο πήχης των δυνατοτήτων, ανεβαίνει και ο πήχης της κριτικής, κ. Αλέκο μας...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v