Μα, μπιτ "τούβλο" αυτός ο μηχανικός;

Πως ένας μηχανικός είναι ανίκανος να χειριστεί σωστά μια απλή υπόθεση πολεοδομικής άδειας, αλλά την ίδια στιγμή είναι ικανός να αναλαμβάνει δημόσια έργα κατ' ανάθεσιν; ο Ιοβόλος απορεί και... ζητά τη συμβουλή σας.  
Με εντύπωση (αλλά και με κατανόηση) είχε ο Ιοβόλος ακούσει τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Σουφλιά να εξηγεί ότι για τις πολεοδομικές παραβάσεις σε ό,τι αφορά την εξοχική του κατοικία, ευθύνη είχε αποκλειστικά ο μηχανικός του κ. Μεταξάς, ο οποίος, αν ο Ιοβόλος είχε καταλάβει καλά, δεν υπέβαλε τα χαρτιά που έπρεπε, όταν έπρεπε.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τον εκνευρισμό του υπουργού, ο οποίος όντας και ο ίδιος μηχανικός, εξετέθη στα μάτια όχι μόνο της πολεοδομίας, αλλά και ολόκληρης της κοινής γνώμης για πολεδομικές παραβάσεις παρέχοντας μάλιστα λαβή στους επικριτές της Κυβέρνησης για ασυνέπεια ως προς την τήρηση του δόγματος «σεμνότητας και ταπεινότητας».

Ακόμα εντυπωσιακότερες όμως των αρχικών δηλώσεων βρήκε ο Ιοβόλος τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Δημοσθένη Κατσιγιάννη, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εργων ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά τις οποίες ο κ. Μεταξάς ανέλαβε δύο έργα για λογαρισμό του δημοσίου με απευθείας ανάθεση.

Όπως αναφέρει ο κ. Κατσιγιάννης σε σχετική προς την «Ελευθεροτυπία» επιστολή του, «όλη η «εύνοια» προς τον κ. Μεταξά είναι ότι έκανε μία μελέτη χωρίς να πληρωθεί και η εταιρεία του εργάστηκε ως Σύμβουλος για συγκεκριμένο έργο, με αμοιβή το 1/3 της προβλεπόμενης, την οποία μάλιστα δεν έχει λάβει ακόμα. Ποιο είναι το θέμα «ηθικής τάξεως» λοιπόν; Οτι κάποιος έκανε εξαιρετική δουλειά και ταυτόχρονα το Δημόσιο κέρδισε χρήματα; Μα όλα αυτά προφανώς υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω.

Ασχέτως της αμοιβής που ζήτησε ή δεν ζήτησε που έλαβε ή δεν έλαβε ο κ. Μεταξάς, θεωρείτε λογικό να έχεις ως υπουργός- σε προσωπικό επίπεδο- απίστευτα παράπονα από κάποιον επαγγελματία και ταυτόχρονα να του αναθέτεις δημόσια έργα; Με τι εγγύηση ότι θα κάνει καλή δουλειά; Με τι εγγύηση ότι δεν θα παραλήψει να κάνει τις νόμιμες καταθέσεις αιτήσεων και αδειών όπως έκανε και στη δική σου περίπτωση;

Εκτός και αν το όλο θέμα δεν είχε καμία σχέση με τις πράξεις του κ. Μεταξά, αλλά βρέθηκε αυτός ως ο βολικότερος- μη πολιτικός γαρ- αποδιοπομπαίος τράγος, περίπτωση στην οποία πιθανότατα κάτι θα τού οφείλονταν...

Αλλά πάλι όλα αυτά είναι απλώς σκέψεις ενός δύσπιστου μυαλού. Περιμένω τη δική σας εκδοχή, γιατι η δική μου φαντασία φτάνει μόνο ως εκεί. (Η πιο ευφάνταστη εκδοχή θα πάρει δώρο ένα τούβλο που εξασφάλισε ο Ιοβόλος από το επίμαχο οίκημα.)   
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v