Το χρήμα δεν φέρνει την... διέλευση

Τι ήταν αυτό που το πρωί της Τετάρτης μετέτρεψε τη φράση "περνάω τα διόδια", σε ευφημισμό; "Cash is the king", λένε οι αγγλοσάξωνες. Ακόμα και αν αυτό αφορά ένα ταπεινό "5λεπτο"...  
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το πρωί της Τετάρτης όσους «γιωταχήδες» συνηθίζουν να χρησιμοποιούν την Εθνική οδό και περνούν από τα διόδια των Αφιδνών.

Όχι δεν αναφέρομαι στην αύξηση του κόστους διέλευσης, από τα 2,70 στα 2,75 ευρώ, αλλά στην ουρά των τριών και πλέον χιλιομέτρων που υποχρεώσε σε απίστευτη ταλαιπωρία όσους νόμισαν (χα!) πως η αύξηση των διοδίων δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να αποσυντονίσει ολόκληρη τη λειτουργία του εθνικου οδικού δικτύου.

Όπως μάθαμε μετά τις πρώτες τρεις ώρες ταλαιπωρίας, οι ουρές δημιουργήθηκαν γιατί οι διαχειρίστριες εταιρίες δεν είχαν φροντίσει να έχουν για ρέστα αρκετά 5λεπτα! Καταπληκτικό; Που να το πεις ότι είχαμε μποτιλιάρισμα λόγω απουσίας... ψιλών και να μην γελάσουν!

Στη συνέχεια και προφανώς βλέποντας οι αρμόδιοι τι ωραία πλάκα γινόταν, επέλεξαν να περιπλέξουν λίγο τα πράγματα, καταφέρνοντας ένα καίριο πλήγμα στη ρουτίνα της καθημερινής μετακίνησης. Λίγο μετά το μεγάλο μπάχαλο, αποφάσισαν να αφήσουν τη ελέυθερη τη διέλευση από τις Αφιδνές. Το μεσημέρι και ενώ λειτουργούσαν δύο κιόσκια- προφανώς θεωρώντας ότι είναι υπέραρκετά, έκλεισαν τα τέσσερα από αυτά αφήνοντας μόνο δύο ανοικτά.

Οι ουρές που άρχισαν αμέσως να δημιουργούνται και τα πρώτα... «καντήλια», μετέστρεψαν για μία ακόμη φορά τη γνώμη των υπευθύνων που άνοιξαν εκ νέου και τα έξι σημεία πληρωμής.

Μπράβο, παιδιά. Αντε, και στα χαΐρια του Χήθροου...

Υ.Γ. Για να μην βλέπουμε μόνο την ιλαρή πλευρά του θέματος, να σας θυμίσω ότι η αύξηση των διοδίων φτάνει έως και το 130% για τα φορτηγά. Κάτι τέτοιο ανεβάζει, επί παραδείγματι, το κόστος μιας διαδρομής για Θεσσαλονίκη κατά 52 ευρώ- μέτρο για το οποίο οι φορτηγατζήδες ετοιμάζουν απεργίες. Αν τελικά, όπως είναι και το πιθανότερο, οι κινητοποιήσεις δεν αλλάξουν κάτι, μπορείτε να σκεφτείτε ποιους θα επιβαρύνουν οι αυξήσεις;

Δε μπορείτε, ε;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v