Στου κουφού την πόρτα... κάνε τον κινέζο!

Μπορεί στην Κίνα να καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορεί (και) η ελληνική κυβέρνηση να αδιαφορεί για αυτό. Μπορεί επίσης κάποιοι να θέλουν να διαμαρτυρηθούν για αυτό. Ε, όχι όμως, διάολε! Δεν θα το κάνουν στη δική μας τελετή παράδοσης της φλόγας! 
Εικοσιμία «προληπτικές» συλλήψεις πολιτών ήταν το αντίτιμο που κατέβαλε μόνο χθες η χώρα μας προκειμένου να συμβάλει στην αψεγάδιαστη εικόνα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Πιστοί στο Ολυμπιακό Πνεύμα, περίπου2.000 αστυνομικοί έδωσαν το παρόν περικυκλώνοντας το Καλλιμάρμαρο, όπου έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας στην κινεζική αντιπροσωπεία.

Και ευτυχώς που ήταν και αυτοί εκεί, αλλιώς αυτοί οι απαίσιοι ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων, θα είχαν πιθανότατα καταφέρει το ποταπό τους σχέδιο για διαμαρτυρία και δημιουργία εντυπώσεων.

Με τη σύλληψη των διαδηλωτών, καταφέραμε να μην είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την αμαύρωση της εικόνας των κινέζων διοργανωτών, που στηριζόμενοι στην φύση της οικονομίας τους ως ανερχόμενης, υποσχόμενης και κυρίως τροφοδοτούσας με υπεραξία τον- κατά Μαρξ- καπιταλισμό, διαπράττουν κάθε είδους έγκλημα κατά της ελεύθερης βούλησης και έκφρασης.

Άλλωστε, δεν θα ήταν και σωστό, διαρκούντος του «έτους Ελλάδας- Κίνας» να αφήσουμε να ενοχληθούν οι φίλοι μας...

Κατά τα λοιπά, η ελληνική πολιτεία δείχνει την ευαισθησία της στους αναξιοπαθούντες. Αντιγράφω από δελτίο τύπου της Βουλής: "Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα επισκέφθηκε ο κωφός αγιογράφος κ. Χαράλαμπος Μαντέλης προκειμένου να δωρίσει στη Βουλή αγιογραφία με θέμα «Ο άγιος Νικόδημος, ο βουλευτής, προστάτης των βουλευτών». Η πρωτοβουλία ανήκει στη βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Δήμητρα Αράπογλου (που είναι επίσης κωφή) η οποία συνόδευσε τον καλλιτέχνη. Στη συνάντηση παρευρέθησαν, ακόμη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Νίκος Στεφάνου και κ. Δημήτρης Παπαγιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών κ. Κωνσταντίνος Γαργάλης και η κ. Δήμητρα Κοκκέβη, μέλος της Ομοσπονδίας."

Δυσκολεύομαι να αποφασίσω εάν τον Πρόεδρο της Βουλής συνεκίνησε η ίδια η τέχνη του κ. Μαντέλη, η πρωτοβουλία της βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ ή απλώς το ενδεχόμενο να φανεί ανάλγητος...

Αλλά δεν θα μείνω σ' αυτό. Το θέμα είναι πως ακόμη και αν στους Έλληνες κωφάλαλους οφείλεται ο σεβασμός και η «θεσμική εκτίμηση», δεν συμβαίνει το ίδιο με όσους κινέζους υφίστανται ακόμη και σήμερα βασανιστήρια στη χώρα τους. Στην περίπτωση εκείνη, για να παραφράσω το εξαρχειώτικο σύνθημα, «είμαστε όλοι Κινέζοι».

Ή τουλάχιστον «κάνουμε τους κινέζους...».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v