Πλούσιοι γαμπροί και φιλόδοξες δεσποινίδες

Πόσο... κοστίζει μια όμορφη νύφη; Στα αισθηματικά, οι νόμοι της αγοράς πάνε περίπατο. ή μήπως όχι; Διαβάστε πως ένας investment banker βάζει στη θέση της μια φιλόδοξη και αργυρώνυτη αιθέρια ύπαρξη αποδεικνύοντάς της ότι οι αγορές είναι πολύ πιο κυνικές από την ίδια...
«Τι κάνω λάθος;» αναρωτιόταν επισταμένως η νεαρή και, κατά τις δηλώσεις της άκρως εύμορφη και καλλίγραμμη νεαρή, που έστειλε σχετική επιστολή σε διαδικτυακό τόπο ανάρτησης αγγελιών (Craiglsist), επιχειρώντας να αλλάξει το (ταπεινό) πεπρωμένο της.

Η απορία της συνίστατο στο πώς ακριβώς θα καταφέρει να πείσει έναν πλούσιο γαμπρό να την παντρευτεί. Δεδομένου μάλιστα του κάλλους της, η αναγνώστρια θέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον υποψήφιο γαμπρό.

Η απάντηση που της δίνεται μέσω του περιοδικού από έναν εκ των πιθανών «στόχων» της, είναι ακόλουθη με την τρόπο σκέψης της και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μάθημα για τις εγχώριες φιλόδοξες κοτούλες που μίζερα και οπισθοδρομικά βλέπουν τους εύπορους εργένηδες σαν ξερολούκουμα.

Μεταφράζω:

“Τι κάνω λάθος; Κουράστηκα να ματαιοπονώ. Είμαι ένα όμορφο (εκπληκτικά όμορφο) 25χρονο κορίτσι. Χειρίζομαι εξαιρετικά το λόγο και είμαι «κλασάτη». Δεν είμαι από τη Νέα Υόρκη. Ψάχνω να παντρευτώ έναν άντρα που βγάζει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Καταλαβαίνω πως ακούγεται αυτό, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο είναι ένας μέσος μισθός για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, θα καταλάβει ότι δεν το παρακάνω (…) Θα μου στείλετε ορισμένα tips; Βγήκα με έναν επιχειρηματία που έβγαζε 200- 250.000 ετησίως, αλλά κάπου εκεί είναι φαίνεται η «οροφή» μου. Οι 250.000 δολάρια δεν θα μου εξασφαλίσουν σπίτι στο δυτικό Central Park.

Ξέρω μια γυναίκα που κάνουμε μαζί γιόγκα, η οποία είναι παντρεμένη με έναν investment banker. Δεν είναι ούτε τόσο όμορφη όσο εγώ, ούτε είναι καμιά μεγαλοφυΐα. Τι κάνει αυτή σωστά; Ορίστε οι συγκεκριμένες ερωτήσεις μου:

• Που συχνάζετε εσείς οι πλούσιοι εργένηδες; Δώστε μου συγκεκριμένα εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια.
• Τι ψάχνετε σε μία σύντροφο;
• Δικηγόροι, γιατροί, investment bankers. Πόσα τελικά βγάζουν αυτοί οι τύποι; Και που συχνάζουν αυτοί από τα hedge funds;
• Πως εσείς οι πλούσιοι τύποι διαλέγετε ανάμεσα στο γάμο και τα ραντεβού; Γιατί εγώ ενδιαφέρομαι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟ».

Αξιαγάπητη, ε;

Δείτε τώρα τι απάντησε έτερος αναγνώστης που υπέγραψε ως «Investment banker»:

“Θεωρώ ότι έχω τα προσόντα που ψάχνεις- βγάζω περισσότερα από 500.000 δολ. το χρόνο. Να πως το βλέπω: η προσφορά σου είναι μια απλή και ξεκάθαρη επιχειρηματική συμφωνία στην οποία εσύ συνεισφέρεις τα κάλλη σου και εγώ τα χρήματά μου. Απλά και ωραία. Από εδώ όμως ξεκινούν τα εμπόδια:

Η ομορφιά σου σταδιακά θα εξασθενεί, ενώ η περιουσία μου θα μένει σταθερή- για να μη σου πω ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αυξηθεί, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι εσύ δεν θα ομορφαίνεις καθόλου. Ετσι, σε οικονομικούς όρους είσαι αποσβεννόμενο πάγιο. Σε χρηματιστηριακούς όρους, θα σε αποκαλούσαμε “trading position”- όχι “buy and hold”. Δε μου φαίνεται καλή μπίζνα να σε «αγοράσω» (κάτι το οποίο ζητάς), οπότε καλύτερα να ικανοποιηθώ με τη λύση του leasing. Το deal που θα είχε νόημα για εμένα θα προέβλεπε ραντεβού και όχι γάμο».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v